Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentam el projecte de Can Ribas, el nou centre de circ a La Soledat

L’antiga fàbrica tèxtil es convertirà en un centre dedicat a la creació, formació i recerca de les arts del circ

Urbanisme enllesteix el projecte i Cultura, que gestionarà el centre, traurà a licitació les obres abans que acabi l’any perquè comencin el 2019

Antoni Noguera: “Palma guanya un nou equipament i el relat d’una ciutat que posa la cultura en el centre del seu discurs per fer de Palma una ciutat creativa”

Palma, 13 de novembre de 2018. – L’Ajuntament de Palma ha presentat avui el projecte de rehabilitació de Can Ribas, que ha elaborat l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne. La Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística està elaborant el projecte de gestió de l’edifici, que gestionarà Cultura. La previsió és que les obres surtin a licitació
abans que acabi l’any perquè les obres puguin començar a principis de 2019. El pressupost és de 930.000 euros procedents de la Llei de Capitalitat.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que “Palma guanya un nou equipament i el relat d’una ciutat que posa la cultura en el centre del seu discurs per fer de Palma una ciutat creativa”. “És un dia per estar especialment satisfets. Ja vàrem dir que aquesta seria una legislatura de nous equipaments culturals”, ha dit el batle. El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha afirmat que
“avui fem una gran passa per aconseguir Can Ribas sigui un centre dedicat arts del circ gràcies a la col·laboració entre Urbanisme i Cultura. Paral·lelament a la rehabilitació, es farà el projecte de gestió de l’edifici”. Aquest projecte ens permetrà que un edifici tancat i que i genera problemes a la barriada esdevingui un centre de creació i de cohesió social a la barriada.

Pla d’Usos
Can Ribas es convertirà en un centre dedicat a la creació, formació i recerca de les arts del circ. D’aquesta manera, es donarà resposta a la demanda dels professionals de circ, que sol·licitaven un espai de qualitat on poder entrenar, crear, assajar, formar-se i intercanviar amb altres professionals. A més, es reconeix el circ com una art estratègica i se l’incorpora dins el mapa dels equipaments culturals de la ciutat amb l’objectiu de convertir la ciutat en un punt de referència d’aquesta art.

Amb la rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil es convertirà Can Ribas en:

  • Un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinada al món dels professionals i interessats en les arts del circ.
  • Un eix artístic, educatiu i de desenvolupament comunitari.
  • Un espai de producció d’espectacles.
  • Un espai de formació i Circ Social.

Projecte
Can Ribas disposarà d’una sala d’entrenament i posada en escena, sales de creació, una sala polivalent i un espai per a oficines. L’edifici, que es va construir al segle XIX, forma part del conjunt fabril de Can Ribas, que conforma el patrimoni industrial de Palma. El projecte proposa, d’una banda, consolidar la seva estructura i, d’altra, crear un espai interior més ampli, flexible i accessible pensat per als nous usos previstos. S’actuarà a l’interior i a l’exterior, consolidant la façana i creant un espai obert a l’interior perquè pugui acollir el centre de circ previst.

L’edifici té una planta baixa i un primer pis amb una superfície de 1250 metres quadrats, 750 planta baixa i 500 primera planta. El projecte contempla crear un espai diàfan a la planta baixa per donar cabuda als nous usos amb un espai polivalent. També s’incrementarà l’alçada lliure interior rebaixant el terra. S’obriran dos accessos: el principal per la plaça i un segon just a l’altra banda. Ambdós seran accessibles amb la instal·lació de rampes i un ascensor.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email