Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Primera fase de recollida de matèria orgànica a Palma

Comença la prova pilot amb els nous contenidors tancats d’obertura amb la targeta ciutadana

Des d’avui més de 40.000 persones podran tenir accés a la separació de la matèria orgànica

Palma, 19 de novembre de 2018. – Avui s’han instal·lat els 35 nous contenidors marrons per començar amb la prova pilot de recollida de la matèria orgànica. Aquests contenidors estan situats a les barriades de: Son Rapinya (amb servei també per a Son Peretó), Son Flor, Los Almendros – Son Pacs, el Fortí, Son Cotoner i Camp d’en Serralta.

Més de 40.000 persones tenen des d’ara accés als nous contenidors per dipositar-hi les restes orgàniques. Els contenidors estaran situats a les mateixes illes de contenidors que la resta de les fraccions. En aquests barris un de cada tres punts de contenidors tendran el nou contenidor marró.

D’aquesta manera comença avui la primera fase de la implantació de la recollida de matèria orgànica en contenidors convencionals. Es tracta d’una fase pilot, per tractar-se d’un projecte innovador i únic per les seves característiques. La matèria orgànica es recollirà en contenidors marrons de 2.200 litres, de característiques similars a la resta dels nous contenidors instal·lats a Palma al llarg de l’any passat, amb la peculiaritat que tendran la seva obertura tancada, amb una tapa que s’acciona amb la targeta ciutadana. També existeix una targeta específica per als generadors singulars que vulguin utilitzar aquests contenidors i generin (restaurants, escoles, etc.).

Qualsevol ciutadà que tengui la targeta ciutadana tendrà accés als nous contenidors marrons, sense necessitat de donar-se d’alta ni registrar-se. Només els generadors singulars han de sol·licitar la nova targeta.

Aquestes targetes permetran la identificació i el registre dels usuaris per tal de poder, més endavant, aplicar reduccions en les taxes de residus i avançar cap a un pagament segons els residus generats, personalitzant el cost del tractament dels residus segons la quantitat i separació que es faci.

La implantació d’aquests contenidors ha suposat una inversió de 28.000 € en l’adquisició de 40 contenidors amb aquest sistema d’obertura. La seva recollida es realitzarà amb els camions amb els quals ja compta EMAYA, incorporant una ruta per al seu buidatge.

Campanya de comunicació i conscienciació
Des de fa tres setmanes es realitza una intensa campanya d’informació i conscienciació a tots els barris on s’implanten els contenidors. L’equip d’educació ambiental d’EMAYA ha instal·lat fins ara 10 taules informatives als sis barris, distribuint entre els interessats recipients per a la separació de la matèria orgànica a casa, bosses compostables, imants, fulletons i altres materials informatius, a més d’atendre totes les consultes i dubtes que es
plantegin per part de la ciutadania.

Així mateix, s’han distribuït avisos a totes les cases informant de la implantació d’aquesta recollida i de la ubicació dels contenidors i s’han visitat els comerços i altres empreses de la zona.

Les taules informatives han tengut molt bona acollida a les barriades, gairebé un miler de famílies compten ja amb el material per a la separació de l’orgànica. Així mateix, s’ha contactat amb uns 25 generadors singulars (escoles, escoletes, bars, restaurants…) interessats a comptar la targeta específica per poder accedir també als contenidors d’orgànica. Ja s’han començat a distribuir aquestes targetes.

Així mateix, s’han realitzat també xerrades a les associacions de veïns, de gent gran i altres entitats dels barris, i n’hi ha d’altres de previstes per a les pròximes setmanes.

La informació que s’obtengui d’aquesta fase pilot de la implantació de la recollida de la matèria orgànica, el número de participants, quantitats i qualitat de la recollida, freqüència d’ús, incidents, etc., serviran per determinar les properes fases i metodologia de la implantació de la recollida de la matèria orgànica a Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email