Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Programa de Nadal 2018

Deu espectacles amb insectes gegants, laser xou, grumers, cercavila, dansa aèria, nimfes i batucada ompliran de màgia els carrers abans de l’encesa de llums de Nadal

Noguera: “Enguany l’encesa de llums serà espectacular. La ciutat serà una pel·lícula amb vídeo mappings que culminarà al casal Solleric”

Palma, 20 de novembre. – El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade; la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll i la directora general de Cultura, Marta Ferré han presentat avui el programa de Nadal 2018, que aglutina més de 120 activitats.

La gran novetat d’enguany és el nou format de l’encesa de llums. Així, dijous dia 22 de novembre s’han programat 10 espectacles simultanis sota el títol “Passeja per la ciutat” amb una durada d’entre 10 i 15 minuts que ompliran el centre de Palma des de les 17.30 hores i fins a les 19.30 hores sota la direcció artística d’Alambic:

  • Insectes gegants. Plaça d’Espanya-plaça Porta Pintada – c/ Sant Miquel. Companyia s’Arruga produccions de Badalona. Amb el suport de la música i la llum envairan i transformaran la plaça. L’espectacle recupera imatges típiques de cinema B dels anys 50.
  • Batucada Nam Sobrats Escola Municipal de Música de Palma. Faran una cercavila des de la plaça d’Espanya cap al carrer c/Sant Miquel i plaça de Cort.
  • Els malabaristes de les Plèiades (espectacle de Malabars). Plaça del Marquès del Palmer. Tres malabaristes jugaran amb els seus objectes malabars il·luminats, mostraran les seves coreografies en la foscor i crearan un espectacle de llum sorprenent acompanyats de la màgia.
  • Els visitants de la cia. Artirofijo (espectacle d’acrobàcies i equilibris). Plaça del Mercat. Espectacle multidisciplinari d’acrobàcies i d’equilibris on la parella d’artistes Atirofijo oferirà números sorprenents, acrobàcies amb monocicle de totes les mides, malabars, equilibris amb cadires i moltes coses més.
  • El descobriment. Les nimfes de la via làctia (espectacle dansa aèria amb teles). Plaça de Santa Eulàlia. Espectacle de creació. Dues trapezistes presentaran un espectacle de teles aèries amb teatre com a fil conductor, equipades amb paraigües contaran una història sobre l’hivern i el Nadal demanant la participació del públic. Jugaran amb la poesia mentre fan les acrobàcies aèries més espectaculars i arriscades.
  • Cercavila Boverí. Avinguda de Jaume III – c/Unió. Transitaran amb un quadricicle il·luminat i música en directe. Una guitarra acústica anirà amenitzant espectacles de malabars, acrobàcies, clown i trapezi. Una cercavila divertit convida a seguir-lo i a participar dels seus jocs.
  • Posidó i els grumers (cercavila). Carrer de la Unió. Circ Stromboli i Cercavila de la Mar: Posidó, Déu de la Mar i dos dels seus éssers bioluminescents arriben per ajudar a la ciutadania a encendre les llums amb la seva màgia.
  • Reflexos (espectacle de làser xou). Plaça de la Reina. Espectacle audiovisual immersiu, una escultura de llum dinàmica construïda amb projectors làsers d’alta tecnologia, inspirat en formacions cristal·lines. Viatge audiovisual de laser xou a través dels sentits.
  • Sempre (mapping audiovisual). Façana edifici de Cort. Convida a reflexionar sobre els valors humans a través de la dansa contemporània, la llum, els paisatges sonors i les imatges suggerents d’una sensibilitat exquisida.
  • La fàbrica de Lumios (mapping audiovisual). Façana del Casal Solleric. Viatge audiovisual de paisatges surrealistes plens de colors. Donarà pas a l’encesa a les 19.30 hores.

Noguera ha explicat que enguany es munten més de 100 activitats entre totes les àrees. “Feim que el Nadal encara sigui un poc més especial” ha dit i ha destacat el caire solidari de l’encesa. “Enguany l’encesa de llums serà espectacular. Serà un passeig per vídeo-mappings que culminarà al casal Solleric”, ha dit.

Han destacat que les previsions de temps són bones. L’encesa de llums d’enguany juga amb les noves tecnologies; dona més amplitud per passejar i afavoreix al petit comerç i ajuda a descobrir artèries de la ciutat; a més aquest nou format evita corregudes per acudir a únic espectacle; veurem com Cort pren vida, com formigues gegants passegen pel carrer i això serà molt positiu pels nins i nines. Així, l’encesa de llums a les 19.30 hores serà el “punt màgic final” de l’espectacle. Tothom es podrà muntar el seu propi recorregut.

Esport, teatre amb dones i concerts de Donallop i Marcel Cranc
El programa de Nadal aglutina més de 120 activitats entre propostes musicals, conta-contes, tallers, teatre, dansa, màgia, cinema, esports i activitats als casals de barri.

Des de l’Institut Municipal de l’Esport organitzen activitats gratuïtes, moltes d’elles dirigides al públic infantil. La Festa Aquàtica, de gran èxit en altres edicions, tindrà lloc el 16 de desembre a la piscina del Germans Escalas de 10:30 h a 13:30 h; el 23 de desembre a la piscina de Son Moix de 10:30 h a 13:30 h.

El 5 de gener està prevista la Cursa dels Reis, amb moltíssima participació any rere any, serà a partir de les 11:30 h al Parc de les Estacions (amb inscripció prèvia).

A més, el programa de Nadal inclou la IX Copa Nadal de Natació Port de Palma, el 26 de desembre de 10:30 h a 12h, al Moll de les Golondrines, de caràcter solidari.

L’àrea de Cultura ha destacat les activitats de teatre per a petits que s’han programat des de novembre fins al gener. Es podrà veure el Circ Bover al Teatre Xesc Forteza, també teatre amb dones al desembre amb obres curtes de teatre al Teatre Mar i Terra els dies 15 i 16 de desembre. També s’ha programat “Llum trencada” i molta música amb concerts de Marcel Cranc, Donallop, música Clàssica amb Tomeu Moll i com a culminació
l’Adoració dels Reis a ses Voltes.

El programa inclou també activitats permanents com ara l’itinerari de betlems, la Fira de Nadal i Reis que s’estrenarà demà dimecres dia 21 de novembre i tindrà 247 casetes distribuïdes entre plaça d’Espanya (10); plaça Porta Pintada (10); plaça Major (70); Rambla (68) i via Roma (24), el Nadal Màgic del Nou Circ Social, el Jai Nadal 2018, la senalla d’intercanvi de juguetes i “Palma, tot un centre de diversió”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email