Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma sostenible #MÉS que mai

Com feim de Palma una ciutat #MÉSSostenible?

  • Integració tarifària: Ja podem utilitzar la targeta ciutadana per agafar bus i metro pagant un sol viatge, una aposta per a facilitar l’ús del transport públic.

Aquesta setmana s’ha presentat un primer balanç de la primera fase d’integració tarifària -entre EMT i Metro-, que va entrar en funcionament a finals de setembre. Les dades que han aportat demostren que la integració s’ha traduït en un important increment del número d’usuaris del metro, 26.124 més en octubre de 2018 que en 2017 (un 17% més), mentre les línies de l’EMT coincidents amb el corredor pugen o tenen una pèrdua molt poc significativa. La integració no està restant usuaris a l’EMT i, a més, s’ha comprovat que hi ha hagut un transvasament modal cap al metro

  • La línia 3 de l’EMT ja arriba al Pla de Na Tesa: Apostam pel transport públic, amb aquest conveni moltes persones que fins ara venien a Palma en cotxe ho faran en autobús. Amb aquesta ampliació es millora el servei i s’enllaça Ciutat amb el Pont d’Inca Nou, Cas Capità i el Pla de Na Tesa.
  • Primera fase de recollida de matèria orgànica a Palma: Aquesta setmana també s’han instal·lat els 35 nous contenidors marrons per començar amb la prova pilot de recollida de la matèria orgànica. Aquests contenidors estan situats a les barriades de: Son Rapinya (amb servei també per a Son Peretó), Son Flor, Los Almendros – Son Pacs, el Fortí, Son Cotoner i Camp d’en Serralta.

La matèria orgànica es recollirà en contenidors marrons de 2.200 litres, de característiques similars a la resta dels nous contenidors instal·lats a Palma al llarg de l’any passat, amb la peculiaritat que tendran la seva obertura tancada, amb una tapa que s’acciona amb la targeta ciutadana. També existeix una targeta específica per als generadors singulars que vulguin utilitzar aquests contenidors i generin (restaurants, escoles, etc.).

  • Recollida Selectiva Mòbil: La recollida selectiva mòbil està implantada als barris del Sindicat, la Calatrava, Monti-sion, la Seu i Cort. Pròximament s’implantarà als barris de Sant Nicolau (a partir del 9 d’abril), la Llotja-Born i Puig de Sant Pere (a partir del 23 d’abril) i Sant Jaume (a partir del 30 d’abril). Aquest nou sistema respon a la necessitat de respectar el patrimoni del centre històric. A més, incorpora la recollida de noves fraccions, com la matèria orgànica, l’oli de cuina i els bolquers.

Que més hem fet?:

Neus Truyol presenta la Recollida Selectiva Mòbil al Centre Històric

Presentació camió de reciclatge EMAYA

Neus Truyol presenta el nou camió de reciclatge a Palma

Alliberam Palma de les bosses de plàstic d’un sol ús

Primera fase nou pla de neteja per Palma

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email