Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El batle recull a Oviedo el diploma que acredita Palma com a Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència

Noguera: “Aquest reconeixement implica que els nins i nines participen en les polítiques de la ciutat per fer de Palma una ciutat més habitable, més amable, més moderna i més verda.”

Palma, 27 de novembre de 2018. -El batle de Palma, Antoni Noguera, ha recollit avui al Palau d’Exposicions i Congressos d’Oviedo el diploma que acredita que Palma és Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència.

Noguera ha destacat que aquest reconeixement. “Implica que els nins i nines participen en les polítiques de la ciutat per fer de Palma una ciutat més habitable, més amable, més moderna i més verda. És un gran dia per la nostra ciutat”, ha dit el batle.

Aquesta distinció que atorga Unicef Comitè Espanyol s’ha lliurat avui a 114 governs locals nous i a altres 80 que han estat renovats. Amb els reconeixements que s’han lliurat avui la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància creix de 170 a 274 governs locals a tot el territori espanyol. Per tant, tal com ha informat UNICEF, des d’avui un 41% dels nins, nines i adolescents de l’estat
viuen a localitats on els governs locals es comprometen, dins de la seva gestió, a posar els drets de la infància al centre de la seva activitat pública.”

Noguera ha agraït la tasca que durant mesos han realitzat diferents àrees municipals i que han fet possible que Palma rebi aquesta distinció. “Feim de Palma una ciutat més habitable i més bona per a tothom”.

El compromís dels governs reconeguts avui evidencia que han dissenyat un Pla Local amb la finalitat de contribuir a cinc objectius:

– Cada nin i nina és valorat, respectat i tractat justament dins de la seva comunitat

– Les veus, necessitats i prioritats de cada nin i nina s’escolten i són considerades dins les normatives i polítiques públiques, als pressupostos i en totes les decisions que els hi afecten

– Tots els nins i nines tenen accés als serveis essencials de qualitat

– Tots els nins i nines viuen a entorns segurs i nets

– Tots els nins i nines tenen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci.

Aquest reconeixement reivindica la tasca de l’Ajuntament en coordinació amb les entitats locals de nins i nines per liderar el procés continu d’implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i l’adolescència en el municipi.

Accés al llistat de Governs locals reconeguts i projectes premiats: https://ciudadesamigas.org/ciudades-infancia-2018/

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email