Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Renovam el Pacte Palma contra la violència de gènere i declaram Palma lliure de comerç il·legal d’animals

Al ple de l’Ajuntament d’avui s’ha aprovat per unanimitat, amb la signatura de tots els portaveus dels grups municipals (PSIB-PSOE, MÉS, Podem, PP i C’s), dues Declaracions Institucionals molt rellevants: una relativa a la violència de gènere i una altra que declara Palma lliure de comerç il·legal d’animals i a favor del sacrifici zero.

Pel que fa a l’aprovació del Pacte Palma contra la violència de gènere es plantegen quatre fites a assolir per tal de “fer possible un canvi progressiu de la situació a Palma” en matèria d’igualtat entre homes i dones.

Els objectius del Pacte són:

  • Fer visible la realitat de la violència contra les dones, condemnar les seves manifestacions i donar a conèixer la vertadera dimensió del problema i les conseqüències sobre les víctimes directes i indirectes (filles i fills).
  • Donar suport a les víctimes mitjançant les accions i actuacions necessàries per superar la situació de violència, respectant les seves decisions i iniciatives, i facilitant els mitjans i l’accés als recursos.
  • Divulgar els recursos, accions i mesures que afavoreixen l’erradicació de la violència contra les dones, i reforçar els models socials que permetin la resolució de conflictes de forma no violenta, fomentant l’educació per a la pau.
  • Assolir el compromís d’actuar contra tot classe de violència, fomentant i transmetent models no sexistes i de respecte a la igualtat de dones i homes.

Sacrifici zero

La Declaració Palma lliure de comerç il·legal d’animals i a favor del sacrifici zero té per objectiu fer front al problema de la venda i cria il·legal d’animals, que afecta el benestar animal de Palma, en especial perquè molts animals víctimes d’aquest comerç acaben a Son Reus o altres centres d’acollida. La lluita contra el comerç il·legal d’animals és una demanda constant de les entitats de defensa i protecció dels animals, però sovint escapa a la competència municipal.

Per tot això l’Ajuntament, de Palma “sol·licita al Parlament de les Illes Balears la modificació legislativa pertinent per tal d’aconseguir una prohibició efectiva del comerç il·legal d’animals”. En aquest sentit, també “insta al Congrés dels Diputats a seguir la tramitació parlamentària de la Proposició de Llei per a reformar el Codi Civil, la Llei Hipotecària i la Llei d’enjudiciament civil per eliminar de totes elles la ‘cosificació’ jurídica dels animals i que aquests, com a éssers vius, siguin considerats subjectes de dret. Així mateix, sol·licita la redacció d’una Llei estatal de protecció animal que inclogui una prohibició efectiva del comerç il·legal d’animals.”

Per últim, l’Ajuntament de Palma es declara a favor d’assolir l’objectiu de sacrifici zero al municipi, reforçant les mesures relatives a la lluita contra l’abandonament d’animals o la tinença compulsiva i irresponsable, així com el foment de les adopcions enfront de la seva compra, i relegar el sacrifici eutanàsic a una mesura extrema i excepcional.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email