Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comença la demolició del Zhivago

L’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne inicia les obres d’enderroc de l’antiga discoteca, que acabaran a mitjan gener

El projecte s’inclou dins del Pla Litoral Ponent que compta amb finançament dels fons europeus FEDER

Noguera: “Avui donam una primera passa i responem a una reivindicació històrica per poder construir en aquest espai un equipament social”

Palma, 20 de novembre de 2018. – L’enderroc de l’antiga discoteca Zhivago ja ha començat. Ahir dimecres les màquines entraren a la zona per començar les tasques de demolició de l’edifici, que acabaran la primera quinzena de gener. Un cop enllestida, s’encimentarà el solar i s’aplanarà. El projecte s’inclou dins del Pla Litoral Ponent que compta amb finançament dels fons europeus FEDER i l’ha executat l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha remarcat que El Terreno “és un barri amb memòria històrica que té una gran projecció de millora urbana”. “Avui donam una primera passa i responem a una reivindicació per poder construir en aquest espai un equipament social”, segons Noguera. El PERI de El Terreno preveu actualment un equipament sociosanitari. La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha explicat que la previsió és que hi hagi un casal d’autonomia per a gent gran i pisos tutelats per a gent gran.

L’empresa Excavaciones y Demoliciones Medina ha estat l’adjudicatària de les obres de demolició. La licitació es va fer per 48.317 euros i, finalment, l’adjudicació ha estat per 33.338 euros, xifra que suposa una rebaixa de gairebé 15.000 euros. El Zhivago està format per dos edificis del 1932, que s’esbucaran completament. La parcel·la té una superfície de 691 m² i tenia una superfície construïda de 985 m². Una bona part de les edificacions que hi havia ja estaven derruïdes i quedava només l’edificació central.

Cal recordar que la primera fase del projecte va ser l’expropiació del Zhivago, que es va fer per mútua conformitat amb el propietari. Un cop enllestida l’expropiació, que va començar el setembre de 2017, l’Ajuntament va poder incorporar com a propi els terrenys on es troba l’edifici del carrer Robert Graves del Terreno. L’import que es va abonar al propietari va ser de 672.404,45
euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email