Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els edificis municipals tendran 39 màquines expenedores amb producte ecològic i just

Palma, 23 de gener de 2019.- Aquest dimecres a la Junta de Govern s’ha aprovat la licitació del contracte per a la instal·lació i explotació d’un total de 39 màquines expenedores pels edificis públics i dependències. Aquest contracte però, té la novetat que regula una situació fins ara desregulada. S’obligarà a que aquestes màquines contenguin productes ecològics i de comerç just, així com que el seu consum energètic sigui baix o el pagament del cànon a Cort –que fins ara no existia- per uns 20.000 euros anuals.

Es la primera licitació d’aquest tipus que es fa a l’Ajuntament, i es fa seguint la línia de les clàusules socials a la nova Llei de Contractes del Sector Públic

Amb aquests plecs es preten augmentar i fomentar el consum de productes sostenibles i de comerç just, així com contribuir a la integració dels productors d’aquests tipus d’aliments i mantenir la salut pública.

Com a requisits més destacats, cal remarcar que en el cas de les màquines amb cafè o cacau, per exemple, aquests hauran de ser obligatòriament de comerç just, amb el certificat o segell que ho acrediti; en el cas de les begudes fredes, com a mínim una haurà de ser d’agricultura ecològica o comerç just; i en el dels aliments, un mínim de tres productes hauran de ser d’aquests tipus. També hauran de tenir un consum energètic baix (B o superior, segons la classificació EVA-EMP o equivalent).

D’altra banda, els envasos hauran de ser de plàstics no contaminants; i els tassons, de paper o cartró reciclables, biodegradables i compostables, complint la norma europea i l’ordenança de residus de Cort.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email