Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ajuntament de Palma i Conselleria de Serveis Socials expressen el seu suport i col·laboració a l’ONG Sea-Eye

Palma, 1 de febrer de 2019.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, acompanyats pel regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, i el director general de Cooperació, Antoni Servera, han visitat el vaixell que l’ONG Sea-Eye té amarrat al port de Palma. Es tracta del vaixell de vigilància ‘Professor Albrecht Penck’, que es va dirigir cap a Mallorca després d’estar dues setmanes navegant sense obtenir autorització d’amarrament. Ambdues administracions s’han ofert a col·laborar amb l’entitat, a qui mostren el seu suport i compromís en relació al rescat, acolliment i integració de persones refugiades.

A la trobada, tant els responsables de l’organització Sea-Eye com el capità i tripulació voluntària del vaixell, han mostrat les dificultats que es troben en les seves missions de vigilància. El vaixell, amb bandera alemanya, es veu obligat a rescatar persones refugiades a la mar, ja que els bucs a qui dóna els avisos no responen a la crida de salvament.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha expressat el seu suport a l’organització i la voluntat de col·laborar-hi. “Tenim clar que hem de donar suport absolut a qualsevol activitat de salvament de persones refugiades i les polítiques que els protegeixin”, apuntà Santiago, recordant que des de la Conselleria “sempre ha exigit al govern central una actitud més activa respecte les decisions d’Europa, que no ha fet una política d’integració i s’ha estimat més crear camps de refugiats fora dels seu territori”.

D’altra banda, el batle Antoni Noguera va expressar que “l’ajuntament de Palma ha liderat diverses iniciatives per convertir-se en una ciutat d’acollida de persones refugiades”, com han estat els contactes amb plataformes d’acollida de persones refugiades així com accions de sensibilització.

El vaixell roman amarrat al Port de Palma, tot i que preveu sortir el més aviat possible a la següent missió. Tant els responsables de l’ong com els tripulants han agraït aquest suport institucional.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email