Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Mobilitat instal·la el primer sistema de foto en vermell que detecta i sanciona els vehicles que es boten un semàfor

Palma, 21 de febrer de 2019.- L’Àrea de Mobilitat instal·larà a l’encreuament semafòric del carrer Manacor amb el carrer Manuel Azaña, sentit cap a Avingudes, el primer sistema de foto en vermell de Palma. Es tracta d’una càmera que detecta quan un vehicle es bota un semàfor en vermell i sanciona a l’infractor. L’objectiu de la mesura és pacificar el trànsit a la zona i millorar la seguretat vial en punts transitats, concorreguts i conflictius de Ciutat. Es tracta d’un sistema inclòs dins del contracte de semàfors i manteniment i gestió de la mobilitat que entrarà en funcionament quan s’instal·li la senyalització que indica que hi ha un punt controlat per càmeres. Fins aleshores, no estaran en servei.

El contracte de semàfors es va adjudicar per 2,8 milions i preveu dues càmeres de control amb el sistema de foto en vermell mòbils. Fonts del consistori han recordat que “el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) contempla aquesta acció, que cerca acabar amb la sinistralitat”. En concret, la mesura número 29 parla de la necessitat de “controlar la velocitat i millorar la seguretat vial”. “El sistema foto vermell és una novetat que s’inclou per primera vegada al nucli urbà, la ciutat necessita millorar el control del trànsit per garantir el seu calmat, un dels nostres objectius com a àrea pel que fa a una mobilitat sostenible.

Al carrer Manacor s’han dut a terme diferents actuacions de calmat del trànsit, com la instal·lació de bàculs en els passos de vianants o un punt fix de control de la velocitat per radar. “El sistema de foto en vermell no té un afany recaptatori, volem millorar la seguretat vial en un dels trams de Ciutat on més incidents es donen”, ha afirmat el regidor.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email