Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova una subvenció de 500.000 euros per a renovar la gespa i la il·luminació de l’Estadi Balear

Palma, 27 de febrer de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat l’inici d’expedient de concessió de subvenció a la Fundació Atlètic Balears, per al projecte de rehabilitació de l’Estadi Balear, per un import de 500.000 euros, finançats amb fons de Llei de Capitalitat procedents del Consell de Mallorca. A partir d’ara, el batle de Palma i la Fundació Atlètic Balears, han de signar un conveni.

La subvenció anirà destinada a renovar la gespa i la il·luminació
de l’estadi. Fonts del consistori han recordat que el CD Atlètic Balears SAD disputava els seus partits en aquest camp des de la seva inauguració l’any 1960, quan va nèixer de la iniciativa popular.

L’Ajuntament també és copropietari de l’Estadi, en tenir nou quotes. L’any 2006 es van signar convenis entre la comunitat de propietaris PROCAMPO i l’IME per a la cessió de l’ús de l’Estadi per 10 anys prorrogables, i així mateix entre l’IME per i el CD Atlètic Balears per cedir al seu torn aquest ús al club pels mateixos 10 anys.

A consequència del deteriorament de l’edifici, i de les obres fetes per a la construcció d’un túnel en els seus voltants, l’estadai es va veure afectat fins que l’Ajuntament va haver d’acordar-ne el tancament el juny de 2013, de manera que no s’hi pot jugar al futbol i el club va perdre el seu terreny de joc. Des d’aquell moment, s’han produït violacions continuades al precinte policial, accessos incontrolats, robatori de material, amb el gravíssim perill que això representa.

Des de Cort s’ha assegurat que “l’actual situació de deteriorament de l’Estadi Balear suposa un problema per al club, però també per a la ciutat, amb un escenari urbà de profunda degradació ambiental”, que afecta la qualitat de vida dels barris col·lindants.

L’IME ha facilitat a la gairebé totalitat de clubs de la ciutat de Palma infraestructures esportives gratuïtes per a la pràctica del futbol, destacant entre les cessions la de l’estadi Municipal de Son Moix.

La subvenció a la Fundació Atlètic Balears s’emmarca dins el Pla Estratègic de Subvencions que també ha aprovat la Junta de Govern, per als anys 2019, 2020. S’incorporen com a novetat subvencions per al foment de la participació de la dona al món esportiu, amb un pressupost anual de 60.000 euros.

També s’inclouen les subvencions que ja es feien per a esdeveniments esportius en espècies, com ambulàncies, trofeus, i arcs inflables, per un import anual de 106.500 euros. Aquesta línia va encaminada a potenciar la dinamització esportiva de la ciutat a través de les persones i entitats (federades o no) que promouen diferents competicions i /o activitats esportives a la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email