Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern acorda aprovar el Protocol d’actuació en cas d’assassinat per violència masclista

Es tracta d’un protocol que agilitza i articula la resposta; implica diverses àrees i serveis de l’Ajuntament i és d’aplicació immediata

Palma, 13 de març de 2019. – La Junta de Govern ha acordat avui dematí l’aprovació del Protocol intern d’actuació en cas d’assassinat per violència masclista, que fins ara no existia al consistori, i que ara implicarà diverses àrees i serveis de l’Ajuntament. La proposta va ser a petició de l’àrea d’Igualtat, ja que fins ara les dinàmiques de reacció no estaven fixades. Amb aquest protocol, que és d’aplicació immediata, la resposta serà ara “més àgil, articulada i avaluable”, han assegurat fons del consistori.

En primer lloc, Molina ha volgut deixar clar que és un protocol “que no volem fer servei mai”, i ha explicat que es tracta d’una de les més de 200 mesures incloses en el Pla d’Igualtat de Palma. Segons ha dit, la manera d’actuar abans implicava “voluntarisme de la part tècnica i política”. D’altra banda, des de l’àrea s’ha acordat amb el Consell de Dones de Palma mantenir el contingut del protocol com a confidencial, ja que “es podria entendre com la normalització dels assassinats masclistes”, ha aclarit el regidor.

Així mateix, el caràcter confidencial també respon al fet que el protocol conté dades privades d’algunes de les persones que treballaran en la seva coordinació des de les diferents àrees i serveis, com ara Benestar, Policia Local, el Patronat Municipal d’Escoles o l’Empresa Funerària Municipal. Precisament la presidenta d’aquesta darrera, Antònia Martín, ha volgut destacar per últim el suport des de l’EFM a l’hora de desenvolupar un protocol que “desitjaríem, en cap cas, fos necessari”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email