Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament edita els premis Ciutat de Palma 2018 de novel·la i poesia

Palma, 25 de març de 2019.- L’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha presentat avui a la biblioteca de Cort l’edició dels premis Ciutat de Palma de novel·la i poesia 2018, que ha fet El Gall Editor. El regidor de Cultura, Llorenç Carrió; la coordinadora general de l’àrea, Francisca Niell; l’autora Rosa Maria Calafat, premiada amb el premi Llorenç Villalonga de novel·la (“I la mort tindrà el seu domini”), i els editors del Gall Editor, Gracià Sánchez i Toni Xumet, han presentat l’edició a la biblioteca de Cort. Joan Manuel Pérez i Pinya, premiat amb el Joan Alcover de Poesia (“Atletes de la fuga”), no ha pogut assistir a la presentació per motius laborals.

Carrió ha destacat que per a la regidoria “aquests premis són l’eina per demostrar el suport i reconeixement a la tasca dels nostres creadors” i ha recordat que són “els premis literaris més antics de Mallorca i amb més tradició i prestigi”. El regidor també ha agraït el paper dels jurats de les dues categories i ha donat l’enhorabona als autors, “que ara ja formen part d’una llarga llista d’autors consagrats com Guillem Frontera, Pere Capellà, Antònia Vicens, Maria Antònia Oliver, Josep Maria Llompart i tants altres”. Ha destacat que enguany les obres s’han presentat el mes de març, només dos mesos després del lliurament dels premis, i ha agraït aquest èxit als autors i també a l’editor per la seva feina.

Carrió ha citat les paraules dels jurats a l’hora de valorar les obres. De la novel·la “I la mort tindrà el seu domini” ha destacat el seu “relat desorganitzat de manera voluntària, el món mitològic que s’hi presenta, amb tocs surrealistes, el seu humor negre i el tractament del tema de la violència de manera paròdica”. Respecte de l’obra de Pérez i Pinya, “Atletes de la fuga”, en destaquen, segons els jurats, “la voluntat i el treball de construcció literària i l’exquisidesa formal i riquesa lingüística”.

Rosa Calafat ha afirmat que la seva novel·la “I la mort tindrà el seu domini” “ha de llegir-se amb l’ànima”. Així, l’escriptora ha explicat que “el llibre parla de les ànimes, les tangibles i les intangibles, aquesta és la seva essència, després hi ha la història d’una mare i una filla, una història d’amor humà”.

L’editor Toni Xumet ha parlat de l’obra “Atletes de la fuga”, de Joan Manuel Pérez i Pinya, de la qual ha remarcat la seva “potent riquesa verbal i també la seva estructura formal, amb aspectes culturals que fan referència a la pintura i a la música”.

Aquesta setmana tendran lloc les presentacions de les obres:

  • Dimarts 26 a les 19.30 h a Can Balaguer: “Atletes de la fuga” de Joan Manuel Pérez i Pinya acompanyat pel professor de filologia catalana, el Dr. Nicolau Dolç.
  • Divendres 29 a les 19.30 h a la Biblioteca de Cort: “La mort tindrà el seu domini” de Rosa Maria Calafat acompanyada pel sociòleg i escriptor, el Dr. Salvador Cardús.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email