Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma realitza una ruta guiada per explicar la ‘Palma del futur’

Palma, 30 de març de 2019.- El batle de Palma i candidat a la batlia per MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals, Antoni Noguera, ha realitzat aquest dematí una ruta guiada per explicar, a les persones que l’han acompanyat, la “Palma del futur” i les transformacions que els ecosobiranistes volen desenvolupar a la ciutat. La ruta ha arrancat a la plaça Major.

“Som l’únic partit amb un model de ciutat per a la Palma dels propers 20 anys”, ha assegurat Noguera. “Volem continuar transformant Palma en una ciutat moderna, europea, resilient, verda, justa i sostenible”, ha continuat l’actual batle de Palma, qui ha volgut afegir que els grans reptes de la ciutat són l’habitatge, la mobilitat sostenible i el model econòmic i turístic.

En aquest sentit, i en una de les primeres aturades de la ruta, al Banc de s’Oli, Noguera ha explicat la proposta dels ecosobiranistes de crear 3 nous eixos cívics, “per potenciar el comerç de proximitat i contribuir a la diversificació de l’economia”. Un des del carrer Nuredunna fins el Rafal (Pere Garau), un altre des del carrer Blanquerna fins el Secar de la Real i la recuperació del projecte del Parc de les Vies.

D’altra banda, Noguera ha aprofitat l’ocasió per explicar les propostes dels ecosobiranistes en relació amb el lloguer turístic. “El lloguer turístic ha contribuït a l’encariment en un 40% del preu dels lloguers. Nosaltres hem estat pioners en la prohibició del lloguer en plurifamiliars, tal i com va sol·licitar la Federació de Veïnats de Palma”, ha recordat Noguera. “Ara necessitam regular també la realitat en unifamiliars als barris tradicionals com el Molinar i Son Espanyolet”, ha assegurat el candidat a la batlia en una aturada a la plaça de Santa Eulàlia.

De fet, la qüestió de l’habitatge ha estat també la protagonista d’una de les altres aturades de la ruta, la realitzada al Baluard del Príncep, on Noguera ha aprofitat per comparar “els dos models de polítiques d’habitatge. La nostra i la del Partit Popular”. “En aquest baluard, el PP va malvendre un solar públic, que hagués pogut destinar a habitatges de protecció oficial, però va preferir convertir-lo en un hotel de 5*”, ha explicat Noguera, que ha afegit “nosaltres cedim els solars per construir habitatge social i ja en tenim 426 projectats”.

Finalment, des de Dalt Murada, el candidat a la batlia de MÉS per Palma ha explicat que els ecosobiranistes proposen la reducció de la concentració de creuers simultanis a un màxim de 3 al dia.

En aquest sentit, el cap de llista de Veus Progressistes, Guillem Balboa, ha assegurat que “des del Congrés dels Diputats promourem la reclamació de MÉS per Palma de passar de 6 a 3 creuers en un dia pugui ser atesa per l’Autoritat Portuària de Balears”. “La ciutat de Palma ha de ser per viure i una ciutat viscuda i no una ciutat aparador, o un parc temàtic desnaturalitzat. No té sentit que un dia hi hagi 1 creuer i un altre dia un total de 6. Aquesta limitació és per distribuir els creuers, el que no ens ha de passar amb el turisme és morir d’èxit”, ha afegit Balboa. Per acabar, Noguera ha assegurat que “Palma necessita un transport d’alta capacitat. Per això crearem un tramvia o trambús del centre de la ciutat a l’aeroport i S’Arenal. Un trajecte de 10 quilòmetres per carril segregat i amb una freqüència aproximada d’entre 6 i 8 minuts”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email