Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Finalitza la primera fase de desmantellament i reinserció de Son Banya

Palma, 1 d’abril de 2019.- El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i el director general de l’àrea, Joan Antoni Salas, han donat compte de la primera fase del procés de desmantellament de Son Banya que s’inicià el juliol de 2018 i va conclure la setmana passada.

Així, l’Ajuntament ha executat amb èxit 42 ordres de desnonament, donat que tres de les 45 ordres havien caducat. En aquest sentit, l’àrea ha aclarit que s’han esbucat un total de 42 albergs i un galliner, mentre que han quedat onze albergs pendents d’esbucar per diferents raons:

  • Dos per raons estructurals/tècniques (afectaven a edificacions annexes)
  • Cinc per raons humanitàries: l’àrea de Benestar i Drets Socials fa feina amb aquestes famílies.
  • Quatre perquè no es disposa d’una alternativa habitacional.

Noguera ha aprofitat per agraïr la feina de l’àrea de Benestar i Drets Socials haver liderat aquest procés històric. “També vull agraïr a l’àrea d’Infraestructures; a Seguretat Ciutadana, Policia Nacional i a l’Ibavi la cessió d’habitatges perquè aquesta primera fase fos un èxit”. “Varem engegar aquest procés perquè teníem una resolució judicial que ens obligava a fer-ho, perquè hi ha una població infantil en risc i també perquè històricament aquest ha estat el supermercat de la droga”, ha dit Noguera.

“El resultat ha estat d’èxit per la ciutat i la segona fase que s’iniciarà quan acabi enguany permetrà finalitzar amb Son Banya” ha afegit. “Acabar amb Son Banya és bo per Palma i per les famílies que surten ja que se generen per elles segones oportunitats”, ha dit.

Segona fase: finals de 2019
En total han sortit de Son Banya 117 persones , 68 adults i 49 infants durant aquests mesos. “Ara ja poden gaudir d’una vida normalitzada”, ha explicat la regidora, que ha afegit que “aquestes dades demostren que es possible dur a terme la demolició de Son Banya. “Ja tenim la segona fase en marxa, els plecs tècnics estan enllestits i ara començarà el procés administratiu perquè es pugui dur a terme a finals de 2019 i començant per les famílies que voluntàriament han demanat sortir del poblat”, ha afegit.

L’àrea de Benestar i Drets Socials ha explicat que durant aquests propers mesos l’Ajuntament ha acordat un sistema de control per evitar que es puguin aixecar a Son Banya nous habitatges. Actualment, queden al poblat uns 75 habitatges per esbucar a la segona fase, que tindrà un cost aproximat de 600.000 euros i es durà a terme entre 2019 i 2020.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email