Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament i Unicef signen el conveni que reconeix Palma com a Ciutat Amiga de la Infància

Palma, 2 d’abril de 2019.- L’Ajuntament i Unicef Comitè Espanyol han signat avui el conveni que reconeix Palma com a Ciutat Amiga de la Infància. El batle de Palma, Antoni Noguera, va recollir el Segell de Reconeixement el passat mes de novembre a un acte a Oviedo.

El conveni estableix el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per un període de quatre anys i compromet l’Ajuntament a informar, sensibilitzar i dinamitzar la ciutadania, promoure la participació infantil i actuar a favor de la infància en tots els àmbits possibles d’acord amb les seves competències. Així mateix, aquest conveni també compromet l’Ajuntament a promoure que infants i adolescents comptin amb espais propis per a generar propostes, com el Consell de la Infància i l’Adolescència. L’Ajuntament col·laborarà en les campanyes de sensibilització i les crides de suport a situacions d’emergències que realitzi Unicef Comitè Espanyol.

De la mateixa manera, s’estableix el compromís entre ambdues parts de mantenir canals d’informació, diàleg i col·laboració eficaços per a desenvolupar, millorar de forma contínua i innovar en les polítiques locals d’infància i adolescència. L’Ajuntament presentarà un informe intermedi abans de desembre de 2020 per tal d’avaluar el grau de compliment del projecte fins al moment.

Consell de la Infància
La constitució del Consell de la Infància i l’Adolescència ha estat una de les mesures més importants a l’hora d’aconseguir el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància.

El programa “Ciutats amigues de la infància” té com a objectiu general promoure l’aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, a l’àmbit dels governs locals. Aquest programa té com a pilars fonamentals dissenyar polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els drets del nin, la promoció de la participació infantil i adolescent i l’impuls d’aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal.

A través del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, UNICEF Comitè Espanyol reconeix els governs locals que compleixen els requisits establerts a aquest efecte, els quals es recullen a les Bases de la Convocatòria Segell CAI 2017-2018.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email