Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Antoni Noguera: “Volem una Palma en mans de la ciutadania i no dels especuladors”

MÉS per Palma-Estimam Palma ha celebrat un acte de presentació del manifest #JoAmbNoguera i de suport a Antoni Noguera

MÉS per Palma-Estimam Palma ha celebrat aquest dilluns capvespre un acte de presentació del manifest #JoAmbNoguera, en el que unes 130 persones provinents de diferents àmbits han donat suport a l’actual batle de la capital mallorquina per la seva gestió i valentia a l’hora de governar, en el que demanen que Noguera torni a ser batle de Palma i que els darrers dies ha rebut nous suports com el de l’artista Pepa Charro, el del cantautor valencià Feliu Ventura, i el de l’activista Albano Dante-Fachín. L’acte s’ha realitzat al bar Moltabarra i hi han intervingut alguns dels signants del manifest, com l’escriptor Sebastià Bennassar o la líder veïnal Edita Navarro, i Antoni Noguera.

“Les persones que han signat el manifest representen els valors de la Palma que volem construir”, ha assegurat Noguera. “MÉS per Palma-Estimam Palma som més que un partit. Som un moviment ciutadà per defensar els interessos de les persones”, ha continuat l’actual batle de Palma que ha volgut recordar que a la candidatura dels ecosobiranistes, una de cada tres persones són independents i que també està integrada per altres partits polítics com és el cas del Partido Socialista de Libre Federación (PSLF), d’Esquerra Republicana i d’Alternativa Republicana.

“Per jo ser batle ha estat un honor per molts de motius: un dels més importants és per fer de la nostra ciutat una ciutat més justa”, ha explicat Noguera als assistents. “Amb jo trobareu sempre a un batle valent que defensa la ciutat i els seus residents. Volem una Palma en mans de la ciutadania i no dels especuladors”, ha continuat el candidat a la batlia dels ecosobiranistes.

En aquest sentit, Noguera ha volgut recordar els atacs rebuts per part de sectors econòmics i grups de pressió com en el cas del Port Petit del Molinar, en el de Cursach i el Megasport, en el dels empresaris del Casino, “que volien que féssim les normes a la seva mesura”, en el dels empresaris del gran centre comercial a Ses Fontanelles i en el cas de Fevitur, “la patronal del lloguer turístic, que defensa abans l’especulació amb l’habitatge que el seu ús real, que és que les persones hi visquin”. “No volem una ciutat que només atengui als interessos d’uns pocs i nosaltres serem aquí per plantar-hi cara”, ha assegurat al respecte Noguera.

“Som un projecte plural i valent. Però sobretot, som un projecte de futur per a la ciutat”, ha continuat el candidat a la batlia de MÉS per Palma. “Nosaltres construïm la Palma del futur, la Palma dels pròxims 20 anys, mentre altres volen tornar al passat: Uns a l’època d’Isern, i uns altres a l’època franquista, aquella on assassinaren al batle republicà Emili Darder”, ha afirmat Noguera.

“I és que, en aquests moments d’odi, de xenofòbia, d’homofòbia, de masclisme, de l’ombra del franquisme més estesa que mai, hem de sortir a il·lusionar a la gent amb propostes”, ha continuat el batle de Palma que, en aquesta línia ha assegurat que no es tracta “del discurs de la por”, però que cal recordar que “tenim un Partit Popular que és el partit més corrupte d’Europa anant de la mà de l’extrema dreta i blanquejant-la”. “Per això”, ha continuat, “en aquestes eleccions no només ens jugam el model de ciutat, ens jugam els pilars fonamentals de la democràcia. Palma no és una ciutat monocolor, al contrari: Som una ciutat diversa, acollidora, feminista, on els radicalismes de dretes no són benvinguts”, ha alertat Noguera.

A més, el candidat ecosobiranista ha volgut recordar les prioritats i reptes a afrontar: l’accés a l’habitatge, amb la limitació del preu del lloguer a les zones especialment vinculades amb l’especulació, la mobilitat sostenible, amb l’aposta pel projecte del trambus; i el model turístic. “Necessitam aconseguir l’equilibri entre el turisme i els residents. Per això limitarem el lloguer turístic a unifamiliars als barris tradicionals com El Molinar o Son Espanyolet i limitarem el número de creuers a un màxim de 3 a la vegada i 10.000 persones enlloc dels 6 que hi pot arribar a haver-hi ara”, ha assegurat Noguera.

Per la seva part, l’escriptor Sebastiar Bennassar, ha explicat que el seu suport per a la reelecció de Noguera com a batle de Palma es deu a què considera que cal continuar la feina iniciada “per a reconvertir la ciutat que alguns volen que sigui la capital del turisme de la Mediterrània en la capital de les persones que viuen en aquesta ciutat de la Mediterrània”. “Noguera i el seu equip són les persones indicades per continuar liderant aquest canvi”, ha explicat Bennassar que també ha afegit com a motiu del seu suport la feina realitzada per la regidora de Cultura i el seu suport a la cultura de la ciutat.

Finalment, per la seva banda, la líder veïnal Edita Navarro ha explicat que ha signat el manifest perquè té confiança “en què Noguera i el seu equip continuaran treballant construir la ciutat de les persones”. Una confiança, ha assegurat, “basada en els fets d’aquests darrers quatre anys i no només en paraules, com evidencia la moratòria d’hotels o la zonificació que impedeix el lloguer turístic en plurifamiliars”.

“Noguera ha fet que em tornàs a sentir orgullosa de ser de Palma. La primera ciutat del món que ha fet front al model turístic devastador de la vida ciutadana”, ha assegurat Navarro. “Per això necessitam un batle com ell, amb coratge, visionari i dialogant, per afrontar els reptes de futur que tenim per davant”, ha conclòs la líder veïnal.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email