Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els regidors de MÉS-Estimam Palma s’incorporen a les seves àrees

El regidor Antoni Noguera amb part a la seu de l’Àrea de Cultura i Benestar

Palma, 17 de juny de 2019.- Els regidors de MÉS-Estimam Palma s’han incorporat aquest dilluns a les seves àrees de gestió a l’Ajuntament de Palma i han saludat el personal dels diferents departaments. El líder de la formació ecosobiranista, Antoni Noguera, serà el titular de l’Àrea de Cultura i Benestar Social, que inclourà l’Àrea delegada d’Educacio i Política Lingüística, gestionada pel regidor Llorenç Carrió. Per la seva banda, la regidora Neus Truyol serà la titular de l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat.

L’Àrea de Cultura i Benestar Social que suposarà “el lideratge de les polítiques socials vinculades a la dignitat de les persones d’aquesta ciutat que mereixen desenvolupar els seus projectes de vida en igualtat de condicions”, ha explicat Noguera. “També suposarà posar a l’abast de la ciutadania les eines de transformació social a través de la cultura i l’educació”, ha continuat.

Pel que fa als principals projectes en matèria de Benestar, els ecosobiranistes han explicat que aquests es centraran en l’establiment d’un servei d’atenció social 24 hores per atendre a les persones en situació d’emergència, la continuació del desmantellament del poblat de Son Riera-Son Banya i de l’ampliació de la xarxa de serveis socials bàsics, centres de dia i programes socioeducatius per a infants. Així mateix, es desenvoluparà el Pla d’Acció Comunitària, per fomentar la convivència, la cohesió social, afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de totes les persones que viuen en el territori.

En matèria de Cultura, entre els principals projectes es troben la continuació de la retirada de simbologia franquista que encara queda a la ciutat i la creació del Museu d’Història de la Ciutat amb tres centres clau: Can Balaguer, Torres del Temple i el Castell de Bellver; i la creació d’una agenda cultural unificada a partir d’una plataforma digital., entre d’altres.

La regidora Neus Truyol amb personal de l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat

D’altra banda, “l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat reuneix els principals projectes que són les principals palanques de canvi de la ciutat”, ha explicat la regidora i titular de l’Àrea, Neus Truyol. Així, i segons ha explicat el partit ecosobiranista, s’aprovarà un Nou Pla General d’Ordenació Urbana, es vetllarà per mantenir la previsió d’habitatges actual del projecte de Son Busquets. També s’executaran l’eix cívic del carrer Nuredunna i la continuació d’altres ja iniciats com el de Blanquerna o el Parc de ses Vies. D’altra banda, continuarà endavant la realització de l’espai cultural, emprenedor i d’habitatge previst a l’Antiga Presó.

Respecte a polítiques d’habitatge, la formació ecosobiranista ha explicat que es posaran en marxa projectes per a la construcció de 1.500 habitatges públics, i de lloguer assequible, amb un part destinada a l’habitatge jove. En relació al lloguer turístic, es preveu la redacció d’un nou Pla d’Usos per restringir el lloguer turístic a habitatges unifamiliars entre mitgeres a nuclis tradicionals, analitzant zona per zona (Son Espanyolet, Santa Catalina, El Molinar), i l’actuació sobre els preus de lloguer d’habitatge instant i/o realitzant modificacions normatives per tal de fixar límits als barris de Palma amb emergència habitacional.

El regidor Llorenç Carrió a l’Àrea delegada d’Educació i Política Lingüística

Pel que fa l’Àrea delegada d’Educació i Política Lingüística, s’ampliarà el nombre de places públiques 0-3 anys amb la construcció de noves escoles d’infants, es desenvoluparà un Pla de municipalització de les de gestió indirecta i es posarà en marxa el projecte ‘Escoles i patis oberts’, que suposarà l’obertura d’espais dels centres educatius de la ciutat als horabaixes. Finalment, es revisarà el reglament de normalització lingüística per potenciar la transversalitat de la política lingüística i es continuarà amb els plans de dinamització lingüística.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email