Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Segueix el procés de desmantellament de Son Banya amb l’esbucament d’una dotzena d’habitatges reconstruïts

Avui matí s’han iniciat les tasques d’enderrocament d’habitatges reconstruïts en una dotzena de solars de Son Banya. Empleats de l’empresa subcontractada per l’Ajuntament de Palma, supervisats per tècnics de l’àrea de Benestar Social i d’Infraestructures han precedit a tomar les construccions que s’havien tornat a aixecar sobre els espais que s’hi actuà a la primera fase de desmantellament de Son Banya.

L’operació té un cost de 40.000 euros i es durà a terme entre avui i demà. Agents del Cos Nacional de Policia i de la Policia Local de Palma s’han desplaçat fins al poblat per garantir la seguretat de l’operatiu, tot i que les tasques s’han dut a terme amb total normalitat.

Amb aquest acció que s’ha iniciat avui i que es clourà demà, l’àrea de Benestar i Drets Socials vol garantir que fins l’inici de la segona fase de desmantellament del poblat de Son Banya, prevista fins a finals de l’any 2019, qualsevol construcció que es reedifiqui es pugui demolir de forma immediata. Immediatament es procedirà a la instal·lació de rètols informatius recordant que la reconstrucció d’habitatges sense permís suposa un delicte d’usurpació, recollit en el codi penal.

D’aquesta manera l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma palesa el seu compromís ferm de seguir endavant amb el full de ruta pactat ara fa un any i mig. En aquest sentit, cal recordar que el maig passat, la Junta de Govern va donar el vistiplau als plecs de clàusules administratives i els de prescripcions tècniques per a la contractació del servei per a la defensa tècnica i la representació en els procediments de desallotjament relatius al poblat de Son Riera. L’objectiu de la licitació és la contractació de la representació jurídica que s’encarregarà dels tràmits per executar els desnonaments dels habitatges que encara resten a Son Banya, un procediment necessari per continuar amb la segona fase del procés de desmantellament. El pressupost és de 247.660 euros i es preveu fins a un màxim de 95 albergs.

Durant la primera fase de desmantellament del poblat de Son Banya, entre juliol de 2018 i abril de 2019, s’han esbucat un total de 42 albergs i un galliner i resten per esbucar un total de 75 habitatges. Durant aquest període, un total de 117 persones, 68 adults i 49 infants, han pogut refer la seva. La  segona fase es durà a terme entre 2019 i 2020.

La segona fase de desmantellament tindrà un cost aproximat de 600.000 euros i es durà a terme entre 2019 i 2020.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email