Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vidal demanarà al Senat que Son Busquets continuï essent públic

El senador autonòmic, Vicenç Vidal

Palma, 17 de juliol de 2019.- El senador autonòmic Vicenç Vidal demanarà al Senat que Son Busquets continuï essent públic i s’hi construeixin habitatges de protecció oficial en règim de lloguer. Així ho ha anunciat Vidal en una roda de premsa conjunta amb el també dirigent ecosobiranista de MÉS-Estimam Palma, Antoni Noguera, qui ha tornat a condemnar la subhasta de l’antiga caserna per part del Ministeri de Defensa. Així mateix, ambdós dirigents asseguren que hi hauria hagut errors dins el tràmit que podrien fer pensar que la subhasta de l’antiga caserna no seria correcta, i han apel·lat a la voluntat política per a què hi hagi un acord entre administracions.

“En el marc de les primeres iniciatives al Senat, demanarem explicacions al Govern de Pedro Sánchez sobre la decisió de subhastar un bé públic i fer-ho, a més, de forma especulativa”, ha explicat Vidal. A més, Vidal ha volgut recordar que durant la recent campanya electoral “tots els partits polítics van passar per Son Busquets prometent fer front a l’emergència habitacional de Palma” i que en els Acords de Bellver es va fixar com a prioritat el dret a l’accés a l’habitatge. “Per tant no podem fer una passa enrere just després de començar la legislatura”, ha defensat el senador.

Noguera: “Els habitatges seran de venda i no de lloguer, i no tothom pot comprar un habitatge encara que sigui a un preu més baix que el de mercat. Per això sol·licitam que es tiri enrere el procés de subhasta”

Així mateix, Vidal ha assegurat que hi hauria hagut errors dins el tràmit que podrien fer pensar que la subhasta de l’antiga caserna no seria correcta. Una afirmació compartida pel també dirigent ecosobiranista, Antoni Noguera, que ha alertat que dins Son Busquets hi ha 70.000 m2 que podrien ser destinats a ús comercial, però que es veurien restringits pel nou Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA). “És evident que ens hauríem de demanar si aquesta subhasta ha tengut en compte el nou PECMA, que redueix a un 30% del total l’ús comercial”, ha afirmat al respecte Noguera.

El dirigent de MÉS-Estimam Palma, Antoni Noguera

Així mateix, Noguera ha tornat a criticar i a lamentar la venda de Son Busquets per l’oportunitat que suposa per a la ciutat en relació a l’accés a l’habitatge. “Ens sap molt de greu que el Ministeri de Defensa hagi actuat durant tots aquests anys de democràcia com una immobiliària, perquè ha demostrat nul·la responsabilitat social amb la ciutat”, ha afirmat. Finalment, el dirigent de MÉS-Estimam Palma ha recordat que encara que els 839 habitatges que s’hi projectin siguin de protecció oficial “seran de venda i no de lloguer, i no tothom pot comprar un habitatge encara que sigui a un preu més baix del de mercat”. “Per això sol·licitam que es tiri enrere el procés de subhasta, que s’arribi a un acord entre administracions i que aquests habitatges es promoguin des d’allò públic”, ha conclòs Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email