Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort demana a Autoritat Portuària avançar en la limitació de creuers a Palma

La regidora de Model de Cuitat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, amb el president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella

Palma, 19 de juliol de 2019.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, s’ha reunit amb el president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, per posar en comú els diferents temes que afecten a les dues institucions.

El tema principal de la trobada s’ha centrat en la demanda de la regidora de limitar els creuers diaris que arriben a la ciutat de Palma. Neus Truyol ha traslladat al president d’APIB la preocupació per part de l’Ajuntament dels efectes negatius de no posar límits al nombre de creuers diaris. “L’Ajuntament, i així ho recullen els acords de govern, considera necessari establir i acordar paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental als creuers que arriben a la nostra ciutat. És necessari actuar per a reduir l’impacte ambiental, paisatgístic i de pressió humana que suposen”.

El president d’APIB s’ha compromès a col·laborar i treballar de forma conjunta per assolir aquest objectiu de limitar l’arribada de creuers. Actualment està planificat el calendari d’arribada de creuers dels anys 2020 i 2021, per tant és important començar a treballar de cara al 2022. Truyol ha afirmat que “hem de posar límits als creuers per molts de motius: ambientals, de planificació de la ciutat i la pressió humana al centre i per garantir el benestar dels residents als seus barris”.

Truyol: “Hem de treballar per posar sostre al turisme i sostre als creuers, hem de fer una ciutat per ser viscuda i no un parc temàtic desnaturalitzat”

La regidora li ha fet entrega d’una declaració institucional promoguda per Aliança Mar Blava que proposa la creació d’una àrea de control d’emissions la Mediterrània (Med-EVA) per a limitar la contaminació de l’aire produïda pels vaixells, i aplicar estàndards més estrictes sobre les emissions per tal de garantir l’equilibri entre la sostenibilitat del sector marítim i la protecció ambiental i social de les poblacions costaneres del Mediterrani.

En aquest sentit, també ha manifestat la preocupació davant la gran quantitat de persones que traslladen, i la pressió humana que suposen al centre de la ciutat, ja que cada un d’ells és com si vengués a Palma de cop tot el poble de Sant Joan.

Finalment, Truyol, ha explicat que “hem de treballar per posar sostre al turisme i sostre als creuers, hem de fer una ciutat per ser viscuda i no un parc temàtic desnaturalitzat”, la regidoria ha afegit que “els primers interessats en que la nostra ciutat sigui autèntica i viscuda són els turistes, ques’han de dur de Palma una bona experiència i sempre respectant als residents”.

Per la seva part el president d’PIB s’ha mostrat disposat a mantenir els espais de coordinació amb l’Ajuntament i ampliar-los per tal de tractar aquest tema en profunditat.

Reforma del Passeig marítim
A més d’aquest tema, la regidora i el president d’APIB han compartit altres
projectes transformadors per a la ciutat com és el de la reforma del Passeig Marítim. Tots dos han reafirmat el compromís per tirar endavant el projecte i la necessària col·laboració amb l’àrea de Model de Ciutat.

“El projecte és vital per la zona i millorarà en global la ciutat perquè suposarà una transformació urbana de primer ordre al eliminar una autopista per convertir-la en un espai amable per als ciutadans. A més dels canvis que suposarà en la mobilitat sostenible i sobretot connectar la ciutat amb la mar”, ha afegit la regidora.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email