Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La regidoria de Cultura i Albert Pinya col·laboren per instal·lar una escultura de l’artista al Bosc urbà


El director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, l’artista Albert Pinya, i la coordinadora de Cultura, Francisca Niell

Palma, 26 de juliol de 2019.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i l’artista Albert Pinya, acompanyats de la Coordinadora de Cultura, Francisca Niell i del director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, han visitat aquest divendres els tallers on s’està acabant de produir l’escultura “Núvol”, dissenyada per Albert Pinya.

Aquesta obra s’ubicarà al Bosc Urbà de Palma, un dels projectes urbanístics més singulars de ciutat, ja que es recupera l’antic Canòdrom en forma de Bosc Urbà, convertint-se en un espai destinat especialment a joves i famílies per la seva proximitat a diferents centres d’ensenyament.

Aquesta obra aportarà un valor afegit al projecte, gràcies a la qualitat de Pinya. “Es tracta d’un artista que ha destacat en el panorama artístic per l’originalitat i diversitat de la seva obra, creant un llenguatge propi que el fa únic. La seva feina és un continu investigar i crear noves vies per comunicar-se amb l’espectador, especialment des de la ironia i la diversió”, ha explicat el regidor de cultura, Antoni Noguera.

Noguera: “Amb la instal·lació  d’aquesta peça obrim un nou itinerari artístic i cultural a la ciutat”

L’obra “Núvol” s’integrarà al paisatge del bosc com un element més però alhora, per la seva forma i color captarà l’atenció de l’espectador i el convidarà a un passeig per la natura. Amb la instal·lació d’aquesta nova escultura s’obri un nou itinerari artístic i cultural a la ciutat. Això permetrà reconsiderar la reubicació d’algunes escultures que actualment estan distribuïdes per indrets de Palma. “Aquesta iniciativa crearà un nou passeig artístic distanciat del centre històric”, ha explicat Noguera.

L’escultura anomenada Núvol té unes dimensions de 5 x 3,8 x 1,2 metres i la inversió en materials per producció, transport i instal•lació per part de l’Ajuntament és de 16.843,20 €.

Curriculum d’Albert Pinya

Albert Pinya (Palma, 1985)

Premi AECA. ARCO Madrid 2014

Medalla d’Honor Premi BMW de Pintura 2016

L’any 2007 rep el primer premi del programa “Artjove. Illes Balears” i és seleccionat pel comissari italià Achille Bonito Oliva per formar part de l’exposició “No va més. The game ‘s on”, al Museu Vostell-Malpartida (Càceres, Espanya.)

El 2008, comença a introduir-se en l’escena internacional amb exposicions a la galeria italiana Alberto Matteo Torri (Milà, 2008-2010) i en l’escena nacional de la mà del galerista mallorquí Ferran Cano (Barcelona 2009 i Palma de Mallorca 2010.)

En aquests últims anys, també ha participat en exposicions com “Recent Works” comissariada per Gianluca Ranzi al Museu d’Art Contemporani de Lissone (Monza, Itàlia), “Microinjertos (Bypass)” comissariada per Tolo Cañellas a Es Baluard Museu d’Art contemporani de Palma, “Vist i no vist. Nou col•leccionisme a Balears” comissariada per Lorena Martínez de Corral a Matadero (Madrid), “Hybridizations: The Ghost of Painting” comissariada per Susana Sanz a White Box Art Center (Beijing, Xina), “Lost in Chaos” comissariada per Rossella Farinotti al Palazzo delle Stelline (Milà, Itàlia) o “Proud to be a painter” comissariada per Alberto Zanchetta a la galeria Allegra Ravizza (Lugano, Suïssa.)

Artista convidat a la 19a edició del Festival de Poesia “Hausacher Leselenz” comissariat pel poeta José F. A. Oliver. (Hausach. Alemanya, 2016).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email