Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Urbanisme recorda que enguany al voltant 3.000 edificis han de presentar informe d’avaluació d’edificis


La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sosteniblitat, Neus Truyol.

Palma, 30 de juliol de 2019.-  La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sosteniblitat, Neus Truyol, ha explicat que es posa en marxa la campanya recordatori dels Informes d’Avaluació d’Edificis 2019. Els informes d’avaluació d’edificis (IEE) serveixen per avaluar els edificis existents en 3 vessants: l’estat de conservació, l’estat front l’accessibilitat universal i possibilitat de millores i finalment l’eficiència energètica. “Són una eina que assegura el bon estat dels edificis i permet tenir cura del nostre patrimoni”.

Enguany és especialment important recordar a la ciutadania que s’han de presentar els informes perquè el volum és major a altres anys. La campanya d’enguany va destinada a tots els edificis construïts l’any 1969 i també a tots els anteriors a 1900 i/o catalogats. Aquests darrers realitzarien enguany la segona inspecció, ja que fa 10 anys varen realitzar l’inspecció tècnica d’edificis (ITE).

TOTAL Campanya 2019 2.884
Parcel·les amb any construcció 1969 423
Parcel·les amb any construcció anterior al 1900 i/o catalogats 2.461

“Feim una crida a presentar els informes perquè és una responsabilitat col·lectiva molt important. I fins ara només s’han presentat poc més del 10% dels Informes d’avaluació d’edificis” ha afirmat Truyol. Tot i poder-ho presentar durant tot el 2019, des de la regidoria es recomana anticipar-se, ja que d’aquesta manera, els propietaris poden disposar de més temps per fer les obres necessàries.

L’Ajuntament de Palma no cobra cap tipus de taxa per a la presentació de l’IEE. Els propietaris únicament han de pagar els honoraris acordats amb el tècnic privat que realitzi l’avaluació de l’edifici. Aquells que no la presentin podran ser sancionats com a infracció urbanística lleu, tal i com tipifica la Llei del sòl. La sanció oscil·la entre 600 i 2.999 euros.

Per a les obres derivades de l’IEE, des de l’Ajuntament es posa a disposició una ajuda fiscal consistent en la bonificació del 95% del impost sobre construccions, instal·lacions i obres pagat amb la concessió de la llicència o la comunicació prèvia d’obres. Aquesta ajuda es dóna amb la finalitat d’incentivar la rehabilitació i no gravar sobre aquestes intervencions.

IEE 2018

L’any 2018 havien de presentar l’EE 503 parcel·les construïdes l’any 1968. El presentaren 342, una xifra que suposa el 68%. No la presentaren 161 parcel·les, és a dir un 32%.

Dels 342 presentats, 140 es classificaren com a favorables, i 89 com a desfavorables, és a dir que han de dur a terme actuacions perquè l’estat de conservació no és el correcte, i un cop presentar comunicació prèvia d’obres es pot tornar a revisar l’informe. I finalment, 113 estan en tràmit de revisió.

Campanya IEE 2018
TOTAL Parcel·les construïdes l’any 1968 503  
Presentades 342 67,99%
No presentades 161 32,01%

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email