Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament presenta cinc projectes per ser finançats amb el Pla per a l’Impuls del Turisme Sostenible

El regidor de Cultura i Benestar, Antoni Noguera, durant la roda de premsa de presentació dels projectes ITS

Palma 31 de juliol de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres els cinc projectes que l’Ajuntament de Palma presentarà al Pla per a l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS) per al període 2019, entre els quals consten la recuperació del tendal de Ses Voltes i els espais interiors i exteriors del Baluard, així com la recuperació de l’antic velòdrom; dependents de la regidoria de Cultura i Benestar Social.

“La recuperació de l’antic velòdrom és l’aposta per la Palma verda, per dotar d’un pulmó verd a la nostra ciutat”, ha explicat el regidor de Cultura i Benestar, Antoni Noguera. “Un Central Park a la palmesana per lluitar contra el canvi climàtic i que sigui, a més, un gran centre escolar per a les escoles i instituts dels voltants”, ha continuat.

El projecte suposarà la reordenació de l’espai verd, actualment en desús, la connexió amb passarel·les amb els boscs del canòdrom i del parc de Sa Riera, la rehabilitació d’algunes edificacions de rellevància patrimonial i la instal·lació de serveis complementaris al parc. Un projecte que comptarà amb la col·laboració de l’estudiantat de l’IES Ramon Llull i el de Joan Alcover, i amb l’AAVV de Bons Aires i d’Es Fortí, amb la voluntat d’incloure la patricipació ciutadana en el disseny de la ciutat. L’import de la inversió és de 2.017.000 euros.

Pel que fa al projecte de Ses Voltes i es Baluard, Noguera ha explicat que es tracta de recuperar la cafeteria, els banys i els espais expositius i d’activitats, així com la rehabilitació del tendal d’Elías Torres. “Un espai cultural de valor incalculable per la ciutat no només per la seva importància arquitectònica o estètica, sinó per la funció d’ombra i d’aïllament sonor que suposa”, ha assegurat el tinent de batle.

A més d’aquests dos projectes, la Junta de Govern ha ratificat també el projecte de corredors verds a Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, una pista multifuncional al pavelló Toni Servera i el centre Activa’t al mercat del Camp Redó.

En aquest sentit, Noguera ha volgut recordar que bona part de l’import recaptat per l’Impost del Turisme Sostenible surt de la pròpia ciutat de Palma, “pel que seria lògic que bona part dels projectes presentats siguin aprovats per tal de poder fer un retorn cultural, mediambiental, d’educació, esport i comerç a la ciutat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email