Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS- Estimam Palma demana a Sánchez que ofereixi ports segurs a Open Arms

Palma, 10 d’agost de 2019.- MÉS – ESTIMAM PALMA demana al Govern de Pedro Sánchez que garanteixi l’accés immediat a port segur al vaixell “Open Arms” així com respecti els drets i asseguri l’atenció adequada a les persones rescatades per l’ONG. Els ecosobiranistes denuncien que [el vaixell] “fa 10 dies que és a la mar a l’espera que la Unió Europea doni resposta al drama humanitari de 170 refugiats”.

Recordem que l'”Open Arms” va rescatar a principis d’aquest mes a 121 persones, entre ells 32 menors. Ahir varen rescatar 39 nàufrags més. Davant aquesta situació, els governs d’Itàlia i Malta varen negar la possibilitat de desembarcar en el seu territori. De fet, la situació ara es complicarà cada vegada més per als vaixells humanitaris que es dediquen a salvar la vida dels migrants i refugiats a la Mediterrània central, ja que governs com l’Espanyol o l’Italià amenacen als capitans d’aquestes naus amb sancions de centenars de milers d’euros si persisteixen en les seves activitats.

Noguera: “La passivitat de la Unió Europea la fa còmplice de totes les morts de persones a la mar mediterrània. El govern espanyol no ha d’actuar de la mateixa manera”

A més, MÉS – ESTIMAM PALMA, considera que l’actuació dels líders europeus va en contra del dret internacional, en concret contra el Conveni per a la Seguretat de la Vida Humana a la Mar, que Espanya ha signat. D’aquesta forma consideren que no es pot criminalitzar el rescat i salvament marítim. El dirigent ecosobiranista Antoni Noguera ha afirmat que ” La passivitat de la Unió Europea la fa còmplice de totes les morts de persones a la mar mediterrània. El govern espanyol no ha d’actuar de la mateixa manera.”.

A més, MES – ESTIMAM PALMA recorda que el juny del 2018, quan la ciutat de València va acollir al vaixell de salvament Aquarius amb 630 nàufrags, el president en funcions Pedro Sánchez no va dubtar en afirmar ràpidament que acollir-los era una qüestió humanitària i urgent. Ara Noguera considera que Sánchez ha de complir amb la paraula donada.

Finalment, MÉS – ESTIMAM PALMA afirma que continuaran amb la seva campanya de denúncia de la hipocresia dels governs europeus davant l’anomenada “Crisi dels Refugiats”, per no oblidar el drama humanitari que cada dia passa davant nostre.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email