Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma denuncia el hackeig del seu compte oficial de twitter

Imatge de la denúncia interposada pel hackeig del compte oficial de twitter de l’Ajuntament de Palma i les amenaces de mort de Antoni Noguera

Palma, 13 d’agost de 2019.- L’Ajuntament de Palma ha denunciat a la Brigada d’Investigacions Tecnològiques de la Policia Nacional de Palma el hackeig del compte oficial del consistori a twitter @ajuntpalma, que s’ha produït entre les 11.30 i les 12:30h d’avui.

El director general de Comunicació, Josep Alcover, juntament amb altres membres del Gabinet de Comunicació s’ha desplaçat a les instal·lacions de Policia Nacional per interposat la denúncia, on es posa en coneixement de la Policia tant la usurpació del compte municipal de twitter com el greu contingut dels tweets que s’han publicat, amb insults i amenaces personals contra membres del consistori palmesà, especialment el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i la seva família.

Cort ja ha recuperat el compte amb els seguidors, si bé s’està pendent de
recuperar el nom d’usuari original.

L’Ajuntament de Palma vol condemnar amb tota contundència no només la usurpació il·legal d’aquest compte de twitter, sinó també les greus amenaces proferides contra representants públics.

El Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament també s’ha posat en contacte amb l’empresa Twitter, i ha seguit tant les seves indicacions com les de la Policia Nacional per tal de recuperar la normalitat a les xarxes socials municipals i esbrinar l’autoria d’aquests fets. L’Ajuntament vol agrair la bona disposició que han mostrat tant la Brigada d’Investigacions Tecnològiques de la Policia Nacional de Palma com l’empresa Twitter per recuperar el compte de l’Ajuntament.

Altres ajuntaments d’Espanya també han patit durant el mes d’agost el hackeig dels seus comptes oficials de twitter.

A les 12:30 h ja s’ha aconseguit recuperar el compte oficial del l’Ajuntament, amb tots els continguts històrics anteriors i els seguidors, si bé en aquest moment, s’està pendent de recuperar el nom d’usuari original @ajuntpalma. En aquests moments, el compte oficial duu el nom d’ @ajuntpalma_.

Es dóna la circumstància que durant aquest mes d’agost altres ajuntaments com València, Pamplona, Berga o Albacete també han patit el hackeig dels seus comptes oficials, de característiques molt similars al cas de Palma, amb continguts d’amenaces contra representants públics, com els batles d’aquestes localitats.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email