Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort realitza obres de millora durant l’estiu a 19 escoles de Palma

Palma, 5 de setembre de 2019.- El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb la regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; el regidor d’Educació, Llorenç Carrió i el director regional de Redexis Balears, Hernando Rayo Sarrias han visitat avui el Col·legi Públic Gabriel Vallseca, per conèixer de primera mà les obres de millora que Infraestructures ha estat executant durant aquest estiu. La inversió total ha estat de 564.304 euros.

Aquest col·legi és un dels set col·legis públics que aquest proper curs 2019-2020 estrenaran el sistema de calefacció amb gas gràcies a la col·laboració entre l’empresa subministradora de gas Redexis i l’àrea d’Infraestructures. Així, aquest curs comptaran amb un nou sistema de calefacció els següents centres d’educació: CEIP Miquel Costa i Llobera, CEIP Tamarells, CEIP Sa Indioteria, CEIP La Soledat, CEIP Infant Don Felip, CEIP Jaume I i CEIP Gabriel Vallseca. Redexis s’ha encarregat de preparar, a més, les escomeses perquè el gas natural pugui arribar els propers cursos a un total de 19 centres públics.

Per dur a terme aquesta actuació, Infraestructures ha substituït els cremadors de les calderes, obres d’electricitat i obres necessàries a l’interior dels centres i la retirada de les antigues instal·lacions de gasoil. D’altra banda, Redexis ha assumit la resta de costos, amb una inversió aproximada de 70.000 euros.

La previsió és que aquest canvi en el sistema de calefacció suposi un estalvi total d’uns 13.147 euros a l’any per a l’Ajuntament una vegada s’hagi completat a totes les escoles de Palma. Així mateix, aquest projecte permetrà disposar d’un sistema de calefacció a les escoles més sostenible, doncs suposa una reducció anual de 52 tones de c02 (diòxid de carboni); 285 quilos menys d’emissió de s02 (diòxid de sofre) i 59 kg menys d’emissions de Nox (òxid de nitrogen).

Més actuacions

Per altra banda, l’Ajuntament també ha executat tota una sèrie d’obres de millora als centres públics de Palma. Així, s’han realitzat tasques de pintura interior a les escoles de Sant Jordi, Santa Isabel, Gènova, Camilo Jose Cela, Son Malferit, La Soletat, Es Pil·larí i Secar de la Real.

S’han fet tasques de reparació de façanes, tancament i pintura exterior al CEIP Paula Torres, Can Pastilla. Al CEIP Escola Graduada i a Es Pil·larí aquestes feines estan programades i quedaran enllestides durant la segona quinzena d’octubre. Així mateix s’han fet reparacions del voladís i pintura exterior al CEIP Son Serra i a Son Oliva (la previsió és que aquestes obres estiguin enllestides el mes d’octubre).

Per últim, al CEIP Els Tamarells s’ha habilitat una zona verda al pati amb dotació de fonts, al CEIP Verge de Lluc s’ha adequat la llanterneria i els banys (estarà a punt la segona quinzena de setembre) i també una zona verda al pati i col·locació de fonts; al CEIP Anselm Turmeda s’han condicionat els banys i el pati; s’han reparat elements estructurals i la coberta de la porteria al CEIP Establiments i s’han reposat mosquiteres de la cuina i el menjador al CEIP Jaume I. Així mateix s’han reposat diferents estores exteriors del CEIP Coll d’en Rebassa.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email