Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort reitera el suport “sense fissures” a la gestió d’EMAYA del passat mandat

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, acompanyada de regidors i regidores de MÉS-Estimam Palma, PSIB-PSOE i Podem Palma durant la roda de premsa.

Palma, 6 de setembre de 2019. L’equip de govern municipal de l’Ajuntament de Palma ha reiterat avui el seu suport “sense fissures” a la gestió desenvolupada per Neus Truyol al capdavant d’EMAYA durant la passada legislatura, una vegada s’ha analitzat la documentació a la qual s’ha tengut accés amb l’aixecament del secret de sumari sobre el presumpte delicte ambiental per l’abocament d’aigües residuals a la Badia de Palma. En aquest sentit, Neus Truyol, tinent de batle de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, i presidenta d’EMAYA durant l’anterior mandat, ha mostrat el seu “respecte i voluntat de col·laboració amb una investigació judicial que està oberta”.

El portaveu municipal, Alberto Jarabo, ha manifestat que “el que s’extreu del sumari fins ara, ens reafirma encara més en això. Segons la nostra interpretació l’anterior direcció d’EMAYA no va cometre cap irregularitat, és més, va intentar des del minut un vetllar per la salut pública i el medi ambient, reclamant les inversions necessàries per a solucionar uns abocaments que es produïen feia dècades”. A la roda de premsa també han estat presents els portaveus de tots els grups municipals que integren l’equip de govern, Francisco Ducros, del PSOE; Antoni Noguera de MÉS i Sonia Vivas de Podem.

Neus Truyol, tinent de batle de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, i presidenta d’EMAYA durant l’anterior mandat, ha assegurat que “acabar amb el problema dels residus, la neteja i la qualitat de l’aigua, i els abocaments de la ciutat van ser una prioritat” des del principi de la legislatura.

Respecte a les seva gestió, Truyol ha destacat que “s’han adoptat totes les mesures possibles en el marc de les nostres competències. I el que no ens era propi, ho hem exigit amb contundència i insistència: nova depuradora al govern central i recuperació ingressos del cànon al govern autonòmic”. Neus Truyol ha enumerat les actuacions, gestions i inversions que entre 2015 i 2019 es van dur a terme des d’EMAYA per a revertir el dèficit històric d’inversions i el problema dels vessaments durant dècades.

Nova depuradora
L’exigencia a l’Estat de la construcció d’una nova depuradora va ser una prioritat segons Neus Truyol, que es va reunir el novembre de 2015 per demanar aquesta inversió, atès que l’actual depuradora té una antigüitat de 44 anys. En aquest sentit, Cort ja ha completat la compra del terreny per la nova depuradora. En aquests moments, el Ministeri està en fase de redacció de l’avantprojecte d’alternatives. El batle José Hila té prevista una reunió aquest mes per fer seguiment del projecte.

Recuperació del cànon de sanejament
La regidora ha rememorat que a l’anterior mandat es va aconseguir del Govern Balear una inversió de 35 milions d’euros del cànon de sanejament, quan abans no existia.

Aquests 35 milions s’han destinat a obres del col·lector i el tanc de laminació ja en execució, que permetran reduir un 90% els abocaments a les platges, a més de diferents projectes de millores de conduccions pendents i al projecte de sanejament de la Platja de Palma, que juntament amb la neteja integral dels sediments del CAZ, la gran canonada, han finalitzat amb els abocaments a la Platja de de Palma.

Transparència i salut pública
Amb l’objectiu de vetllar amb transparència per la seguretat en la salut pública de la ciutadania, Truyol ha recordat que el 2015 EMAYA va prendre la decisió de tancar les platges de forma preventiva cada vegada que es produïen pluges d’importància, una prevenció que abans no es feia, tot i que hi havia vessaments a la platges enregistrades des del 2003.

L’expresidenta d’EMAYA també ha destacat el paper de l’equip de direcció i tècnic durant el passat mandat, “d’una alta solvència professional”, que ha dut a terme “molta feina i bona feina”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email