Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat amb bicicletades nocturnes, micro-teatre al bus, rutes a peu per conèixer Josep Balaguer i 30 activitats més

Palma, 11 de setembre de 2019.- La Setmana Europea de Mobilitat 2019 (SEM) arriba amb un seguit d’activitats que tendran lloc a partir de dilluns dia 16 de setembre. Enguany, la Setmana duu per lema “Camina amb nosaltres” i aglutina activitats organitzades tant per l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, el Consorci de Transports del Govern, l’àrea de Cultura i Benestar Social i el Districte Nord.

Des de dilluns dia 16 de setembre i fins dia 22 de setembre la linea 2 de l’EMT serà gratuïta.

Dia 22 de setembre amb motiu del Dia sense cotxes els trens, busos llançadora i aparcaments municipals de sa Riera, c/Manacor i Marquès de la Sènia seran gratuïts per “buidar Palma de cotxes”

Dia 22, el dia sense cotxes, Cort oferirà aparcament gratuït als aparcaments de Marquès de la Sènia, sa Riera i Manacor, “per tal de buidar Palma de cotxes”, han explicat des del Consistori. Així mateix, aquest dia el tren i els busos llançadora seran gratuïts i, des de l’Ajuntament es col·labora en els Premis a la Fidelitat al Transport Públic que es lliuraran dimecres dia 18.

Rutes saludables

El sus a la SEM tindrà lloc dilluns amb la ruta saludable que sortirà des de diferents centres de salut i a la que ja s’han inscrit més de 80 persones i que arribarà a les 11 hores a la plaça de Cort. Així, a partir d’aquest dia i fins dia 28 de setembre als carrers i places de Palma s’encadenaran més de 32 activitats entre bicicletades nocturnes pèr l’Eixample de Palma, tallers de manteniments de bicicletes, la projecció de la pel·lícula Bikes al CineCiutat, el Parking Day que tindrà lloc dia 20 de setembre i al qual ja s’han inscrit més de 20 entitats per transformar places d’aparcament en espais públic i moltes altres.

Nova activitat per conèixer Josep Balaguer: Crono Palma

Una de les novetats al programa d’enguany és l’activitat Crono Palma que tindrà lloc dimecres dia 25 de setembre a les 18 hores des del Casal Balaguer. Coincidint amb el 150 aniversari del naixement del músic Josep Balaguer i Vallés es recorreran diversos indrets de la ciutat relacionats amb la seva vida i dirigits per Gaspar Valero. Aquesta activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al mail gvaleromarti@gmail.com.

El colofó a aquesta setmana arribarà dissabte dia 21 de setembre amb la Gran Diada de la Mobilitat que omplirà de jocs i tallers per a tota la família l’espai comprés entre el Teatre Principal i la font de les Tortugues, que es tallarà a la circulació i sumarà 16 activitats adreçades a families i als més petits. Així, aquest dia, a més de les activitats al carrer des de les 10 i fins les 14 hores, l’ONCE organitzarà un circuit en què les persones pugin posar-se en el lloc d’una persona amb discapacitat visual, el Caixaforum durà terme diferents tallers i visites familiars i es celebrarà així mateix el conta-contes Lila. Jocs Reciclats i el Cor Juvenil dirigit per Pere Víctor Radó durà a terme una actuació davant el Teatre Principal.   

Dia sense cotxes, Rodabarris i micro-teatre inspirat en El petit príncep

Aquest dia l’estació Intermodal acollirà la VIII Diada del Modelisme Ferroviari i es farà una ruta amb bicicleta per Palma a càrrec de l’historiador Joan Mas des de Cort i fins a Marivent (5 quilòmetres) i es durà a terme a més la V Volta a Mallorca amb tren.

La Setmana Europea de la Mobilitat conclourà amb el recorregut Rodabarris, que tindrà lloc dissabte dia 28 de setembre a les 10.30 a la plaça d’Espanya i que consisteix en una gimcana amb bicicleta per diferents punts de Palma i micro-teatre a les línies 7, 3, i 14, 5, 8 i 10 de l’EMT amb improvisacions literàries inspirades en El Petit Príncep organitzades per la regidoria de Cultura i Benestar Social.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email