Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les reserves de Cúber i del Gorg Blau pugen un 10% en poc més de 24 hores

Imatge d’arxiu de l’embassament de Cúber.

Palma, 11 de setembre de 2019.- Les important pluges caigudes a la Serra de Tramuntana al llarg del dia d’ahir i d’aquesta matinada, han suposat un important creixement de les reserves dels embassaments de Cúber i del Gorg Blau.

Avui matí s’ha pogut constatar que l’embassament del Gorg Blau havia pujat el seu nivell 2,53 metres des del passat dilluns i el de Cúber 71 cm. Això suposa que des de dilluns les reserves del Gorg Blau han passat del 31 % al 43%, mentre que Cúber ha passat del 37,5 % al 43,4 %.

La reserva conjunta és ara del 43,16 % mentre que dilluns era del 33,5 %, passant així d’un total de 4 Hm3 a 5,2 Hm3 d’aigua embassada.

Així mateix, les pluges han suposat una increment molt destacat de l’aigua de les fons que abasteixen el municipi de Palma (Mestre Pere, font d’en Baster i de la Vila), que han passat de 2.000 m3/dia a 18.000 m3/dia. Si bé la primer aigua té molta terbolesa, properament també suposaran una aportació molt important per a l’abastiment de Palma. Igualment, les pluges d’aquests dies contribuiran a la pujada del nivell dels aqüífers subterranis. A l’espera de l’evolució de les condicions meteorològiques, aquest episodi de pluges ha resultat important per a millorar l’estat de les reserves d’aigua.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email