Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La biblioteca de Cort acull la presentació de La historia vaciada

L’autor del llibre, Francesc Tur Balaguer, acompanyat del director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, i del medievalista i professor d’història en el centre associat de la UNED a les Illes Balears, Jordi Maíz.

Palma, 13 de setembre de 2019.-  La Biblioteca de Cort acull la presentació del nou assaig de Francesc Tur Balaguer, La historia vaciada. Minorías olvidadas del siglo XX, un llibre que aborda la història i les circumstàncies socials i polítiques de les minories al segle XX i editat pel segell Decordel.

El llibre recull una sèrie d’articles publicats al mitjà Ser Histórico i mostra com l’escriptura de la història es pot realitzar des dels marges. Per aquest motiu l’autor ha triat a diferents minories, enteses en un sentit ample, per a comprendre les lluites i opressions viscudes al segle XX.

Dolors Marín Silvestre, autora del pròleg del llibre, afirma que Tur narra “les altres lluites, aquelles que no donen rèdit polític, aquelles que no tenen monuments als carrers, aquelles que han estat silenciades malgrat la gran tasca de recerca realitzada des dels marges de la història oficial”.

La presentació ha comptat amb la presència del director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, que ha explicat que “és important elaborar material i estudiar el paper de les minories, ja que aquestes s’han vist excloses sistemàticament de la història”. En aquest sentit, Augusto ha afirmat que “una de les nostres línies prioritàries és la de la dignificació de la memòria. El compromís municipal amb aquest tipus d’actuacions s’ha plasmat amb una regidoria de memòria històrica”.

L’autor ha estat acompanyat pel medievalista Jordi Maíz, doctor i professor d’història en el centre associat de la UNED a les Illes Balears, que ha explicat que “l’obra de Tur, malgrat no ser molt abundant, ja ha cridat poderosament l’atenció dels estudiosos i ara està vivint un moment d’intensitat creativa”

Francesc Tur i Balaguer (Palma, 1965) és graduat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya i té estudis en Geografia, Història i Història de l’Art per la UIB. És autor del llibre “Depuració de mestres balears per motius morals (1936-1939).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email