Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Bombers de Palma disposarà d’un vehicle àgil per actuar al port o al casc antic de la ciutat

L’Autoritat Portuària de les Balears adquirirà un nou vehicle per a intervenció de sinistres en el Port de Palma que cedirà al cos municipal de Bombers. L’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma executarà un conveni de 2012 amb l’ATB que preveu la col·laboració entre institucions i l’adquisició d’una Bomba Urbana Lleugera.

El conveni inclou que la APB dotarà als bombers de Palma econòmicament per a formació, comunicacions i mitjans de transport a canvi d’un compromís de serveis en el port. 


La Bomba Urbana Lleugera (BUL) està dissenyat per poder actuar en zones de mobilitat molt limitada, com els barris antics de les ciutats o els propis ports. El vehicle pot realitzar girs pronunciats en carrers estrets, ja que és bastant petit i relativament lleuger.

L’Ajuntament, tal com marca el conveni vigent, es compromet a extingir incendis a terra i, si és possible, en vaixells, així com evacuar edificis, vaixells i instal·lacions. Bombers també ha de col·laborar, en la mesura de les seves possibilitats, amb Salvament Marítim, i portar a terme tasques de prevenció en la càrrega i descàrrega d’operacions amb mercaderies perilloses o activitats de risc.

Bombers podrà utilitzar el camió i els equips de comunicació per a altres tasques que no siguin en el port, sempre que la APB no el requereixi.

El preu aproximat del BUL ronda els 200.000 euros. L’APB el compra i bombers l’equipa.

Ara està en procés de licitació i el vehicle estarà operatiu a la primavera de 2020.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email