Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort presenta el programa Escena i la programació dels teatres municipals del darrer trimestre

Palma, 16 de setembre de 2019.-  El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han presentat la programació dels teatres municipals per al darrer trimestre de 2019, fent especial èmfasi en el programa Escena, acompanyats per la directora de Losers, Marga López, l’obra que inaugura el cicle el proper cap de setmana.

Noguera ha explicat que “amb el programa Escena queda patent el compromís de la nostra regidoria en donar visibilitat a la producció professional local i prestigiar-la”.

La programació Escena recull entre 8 i 10 obres de teatre per temporada de companyies professionals de les Illes Balears. Avui s’han presentat les obres de setembre a febrer, que conformen un total de set espectacles amb tres funcions cadascun d’ells. Cal tenir en compte que a l’octubre s’obrirà una nova convocatòria de cara a la programació de març a juny per a què les companyies que així ho desitgin s’hi puguin presentar.

La primera obra que s’interpretarà serà Losers, de la companyia de teatre cultural-ment, es representarà els dies 20 i 21 de setembre a les 20 hores i el 22 de setembre a les 19 hores al Teatre Municipal Mar i Terra.

Per la seva banda, també s’interpretaran dues obres de la companyia El Somni produccions, La Senyoreta Júlia, que tendrà lloc els dies 18 i 19 d’octubre a les 20 hores i Quincas, els dies 20 i 21 de desembre a les 20 hores i el 22 de desembre a les 19 hores, les dues al Teatre Municipal Mar i Terra. El 22 i 23 de novembre a les 20 hores i el 24 de novembre a les 19 hores al Teatre Municipal Mar i Terra s’interpretarà l’obra Transbord, de Malvasia Produccions. Per completar la programació, la companyia Disset Teatre interpretarà Re-cor, al Teatre Municipal Xesc Forteza el 31 de gener i 1 de febrer a les 20 hores i el 2 de febrer a les 19 hores Órbita Editorial, ens oferirà Amarg, un text de Rafael Gallego, al Teatre Municipal Mar i Terra els dies 14 i 15 de febrer a les 20 hores i el 16 de febrer a les 19 hores. Així, Escena està conformat per obres amb un fort component social i que parlen de temes com el feminisme, la identitat de gènere, la transsexualitat o la recuperació de la dignitat i la memòria històrica.

Pel que fa a la resta de programació del darrer trimestre d’enguany, aquesta és el resultat de la programació estructurada en diferents cicles cada vegada més consolidats: Tot i Molt (espectacles familiars infantils i juvenils), Burball (mostra de teatre aficionat de Palma), Cinema al Municipal, els cicles de música “100% local” i “Clàssica i Contemporània” i el Palma Folk.

A més, cal tenir en compte que els dies 3, 4, 5 i 6 d’octubre els teatres municipals acolliran gran part de la programació de la Fira B!, que s’estén a més a altres espais com al Casal Balaguer, Plaça Major i Portella, on l’Ajuntament de Palma hi col·labora estretament. Entre d’altres, el Teatre Xesc Forteza acollirà el concert inaugural de La fira B! de Maika Makovski dia 3 d’octubre a les 22 hores.

Pel que fa a als espectacles infantils i juvenils s’interpretaran La Minyonia d’un Infant Orat, de La Impaciència, els dies 26 i 27 d’octubre i que es tracta d’un homenatge a Llorenç Riber, Refugi de Clawndoscopio els dies 16 i 17 de novembre laq ual a través del clown parla sobre el drama dels refugiats i Sinera Fisura d’Elàstic Produccions, els 14 i 15 de desembre, un espectacle de titelles. Totes les funcions es faran al Teatre Catalina Valls a les 18h i 12h respectivament.

D’altra banda, El Burball, que enguany arriba a la seva XVa edició i que es tracta d’un programa amb llarga trajectòria, comptarà enguany amb 13 espectacles al Teatre Catalina Valls, des del 20 de setembre al 20 d’octubre.

 A més, cada dimecres els amants del setè art tenen una cita al Teatre Catalina Valls, el que conforma la programació de Cinema al Municipal. El programa, d’accés gratuït, s’estructura  en cicles de temàtiques diverses. Aquest trimestre es caracteritzarà per la temàtica relacionada amb Cicle de Cultura Jueva i per pel·lícules sobre jazz amb la col·laboració del Jazz Voyeur Festival.

Pel que fa a la programació musical, dins el cicle 100% hi actuaran Bataille, qui presenta L’obscuritat no menteix dia 11 d’octubre a les 20h al Teatre Municipal Mar i Terra. Niño Alcalino & Friends, presentarà el seu sisè disc el 18 d’octubre a les 20 hores al Teatre Municipal Xesc Forteza. El 23 de novembre a les 20 hores també el Xesc Forteza hi actuaran Dr. Zasca & La Banda Misterio, dia 13 de desembre a les 20h al Xesc Forteza amb Galveston i dia 14 de desembre desembre a les 20 hores al Teatre Municipal Xesc Forteza s’Arrual Jazz Mort presentarà el seu nou disc en motiu de celebració del seu 25è aniversari.

Pel que fa al Cicle de Música Clàssica i Contemporània, el 26 d’octubre a les 20h el Teatre Municipal Xesc Forteza acollirà un concert de piano de Rafael González, amb un repàs per les obres mestres dels compositors Webern, Bach i Chopin. Al mes de novembre, els concerts programats començaran amb La Banda de s’Almudaina que conmemorarà el 40è aniversari el 3 de novembre a les 19 hores al Teatre Municipal Xesc Forteza. El Teatre Xesc Forteza acollirà el 10 de novembre a les 19 hores als sevillans Ensemble Taller Sonoro. El 17 de novembre a les 19 hores serà el torn dels madrilenys Plural Ensemble, al Teatre Xesc Forteza. I el 30 de novembre comptarem amb Acadèmia 1830 amb la interpretació de El amor brujo, de Manuel de Falla i el concert per a piano i orquestra número 3 de Beethoven. Finalment, el 6 desembre a les 19h al Teatre Municipal Xesc Forteza hi haurà l’actuació de Voicello & Hong Kong Bel Canto Singers.

Quan a la programació del PalmaFolk, Roada presentarà el seu primer disc al Teatre Mar i Teatre el 26 d’octubre a les 20h i del 2 al 10 de novembre se celebrarà la Setmana de Cultura Popular que es presentarà properament.

A banda d’aquesta programació, el Teatre Xesc Forteza acollirà els concerts d’Eamon McGrath, que ens presentarà les cançons del seu nou darrer disc Tantramar, el 25 d’octubre a les 20h, i de la Biel Querida, un concert en format acústic que repassarà la seva discografia, el 22 de novembre a les 20 hores.

Finalment, el Teatre Xesc Forteza també acollirà dos concerts del festival Alternatilla: un de Maria Joao, una de les veus més fascinants de l’escena musical portuguesa, dia 20 de novembre a les 20h i l’altre de Glissando Big Band, dia 8 de desembre a les 20 hores.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email