Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comença la fase final per a l’aprovació del Pla General

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el director general d’Urbanisme, Biel Horrach.

Palma, 17 de setembre de 2019.-  La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el director general d’Urbanisme, Biel Horrach, han actualitzat avui l’estat de la tramitació de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Truyol ha explicat que “deixam enrere l’urbanisme a la carta o que mirava per interessos privats per damunt dels públics”, i ha afirmat que “el PGOU és l’eina de transformació urbana, però també de resposta a l’emergència habitacional i climàtica, i de debat públic dels espais comuns”.

Aquest mes de setembre s’inicia l’assistència tècnica especialitzada que durant els pròxims anys treballarà amb l’Oficina del Pla General en la definició del PGOU.

Truyol: “El nou PGOU és l’eina de transformació urbana, però també de resposta a l’emergència habitacional i climàtica”

Els eixos sobre els que treballarà el Pla General serà en fer de Palma una ciutat més justa, saludable, eficient, resilient, estimada i creativa.

Pel que fa a fer una ciutat més justa es treballarà en realitzar un urbanisme des de la perspectiva de gènere, treballar com a ciutat educadora i Ciutat Amiga de la Infància i millorant l’accés a l’habitatge. Respecte a fer de Palma una ciutat més saludable les línees de treball són: disminuir la contaminació, fomentar els hàbits saludables i apropar espais d’esvaïment. En relació a la Palma més eficient, es fomentarà l’urbanisme de proximitat, la rehabilitació i la regeneració urbana. També es treballarà per adaptar-se als efectes del Canvi Climàtic i els efectes socioeconòmics globals, per fer de Palma una ciutat més resilient. La regidora també ha explicat que es farà de Palma una ciutat més estimada “fent valdre el patrimoni natural i cultural, el paisatge urbà i periurbà i posant en valor els pobles i barris de Palma reforçant l’autoestima dels veïns”. Finalment les línies de treball per fer de Palma una ciutat més creativa són: planificar de forma integrada les activitats econòmiques i  el planejament urbanístic, fomentant la conformació d’ecosistemes d’innovació i treballant cap a una economia verda i inclusiva.

Pel que fa a les previsions i calendari, la primera entrega serà el Projecte Estructurant, previst a principis de 2020. La segona entrega serà l’Ordenació detallada, durant l’estiu del 2020 s’iniciaria l’anàlisi i revisió interna d’aquest document. Pel que fa als informes de la Conselleria de Medi Ambient, Consell de Mallorca i altres administracions es preveuen entre juliol de 2020 i juliol de 2021. L’aprovació inicial es realitzaria al llarg de la tardor de 2021, a partir d’aquí hi hauria un període d’exposició pública per realitzar l’aprovació definitiva al 2022.

Aquest mes de setembre comença a treballar l’assistència tècnica especialitzada que redactarà i assessorarà en la definició del Pla General

Per la seva banda Horrach ha explicat que “amb aquest pla general hem afrontam els nous reptes mundials alineant objectius amb la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides o les Cimeres del clima, com la de París”.

L’adjudicació del Servei d’assistència tècnica per als treballs de redacció i d’assessorament a la corporació municipal per a la revisió del Pla General de Palma ha estat adjudicada a l’empresa Territorio y ciudad per un import de 972.422,44€.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email