Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma finançarà la rehabilitació de l’edifici Moneo de la Fundació Pilar i Joan Miró

Palma, 18 de setembre de 2019.-  La Junta de Govern de Palma ha aprovat la signatura del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma, el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca i la Fundació Pilar i Joan Miró per a l’execució de les obres del projecte rehabilitació de l’estany superior i elements anneces de l’edifici Moneo de la Fundació Pilar i Joan Miró.

L’edifici Moneo és una obra dissenyada per Rafael Moneo, premi Pritzker d’arquitectura al 1996 i premi Nacional d’Arquitectura 2015, qui va projectar l’edifici de la Fundació seguint la voluntat de Joan Miró i la seva vídua Pilar Juncosa per crear un centre viu, que pogués mostrar la col·lecció i que completés la donació dels tallers a la ciutat de Palma.

L’any 1987, Rafael Moneo va rebre l’encàrrec de projectar la nova seu de la Fundació i el 19 de desembre de 1992 obria les seves portes al públic. Des d’aleshores mai havia tengut una intervención com la rehabilitació que es proposa realitzar.

Noguera: “Donam continuïtat a la feina de potenciar un espai d’art com la Fundació Pilar i Joan Miró”

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera ha explicat que “donam continuïtat a la feina de potenciar un espai d’art com la Fundació Pilar i Joan Miró, després de la catalogació dels grafits de Son Boter i la rehabilitació i reapertura del Taller Sert, ara milloram les condicions de l’edifici Moneo”.

Aquesta rehabilitació es va encomanar al l’estudi d’arquitectura de Rafael Moneo, indicant una sèrie de deficiències que s’havien detectat a l’edifici. El projecte contempla la rehabilitació de la coberta-estany superior de l’Edifici Moneo i elements annexes, així com la reparació de filtracions i humitats detectades a diferents parts de l’Edifici.

S’invertiran 222.000 euros en la rehabilitació de l’Edifici Moneo de la Fundació Pilar i Joan Miró

El projecte de rehabilitació garanteix que les qualitats arquitectòniques de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca no es veuran alterades per les actuacions que es duran a terme. A les construccions annexes no es modificarà la seva volumetria i la seva estructura.  La superfície construïda total neta de l’Edifici és de 2.713 m2.

L’import de previst per a la rehabilitació és de 222.035,10€, dels quals l’Ajuntament de Palma hi aportarà el 20% de la inversió a través de la Fundació Pilar i Joan Miró.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email