Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort inicia la demolició del Bloc VIII del Camp Redó

Palma, 19 de setembre de 2019.-  Aquest dijous l’empresa que ha dur a terme la demolició del Bloc VIII, carrer Infant Pagà nº23, 23a, 23b i 23c de Palma, ja ha iniciat els treballs manuals dins de l’edifici i en el termini d’un mes les obres finalitzaran.

Cal recordar que aquesta actuació es dur a terme en el marc del pla d’acció dels habitatges del Camp Redó que pretén millorar la zona, tant els edificis com els espais lliures. Després de l’enderrocament de l’edifici del Bloc XIII, ara es culmina la disposició transversal de l’espai lliure central que permetrà esponjar i millorar l’espai.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol ha afirmat que “Donam compliment a una demanda històrica. Des de fa 4 anys hem treballat intensament per millorar el Camp Rodó, tots els barris mereixen un espai públic i urbà que doni qualitat de vida a la gent que hi viu i passeja. Volem barris a escala humana, on els veíns/es tenguin espais de lleure i zones verdes aprop, fent barris més verds i espais de trobada veïnal”

Truyol: “Volem barris on els veïns i veïnes tenguin espais de lleure i zones verdes a prop”

Aquesta actuació ha estat necessària per tres motius. En primer lloc per l’estat de conservació i manteniment del bloc. El bloc estava integrat per 32 habitatges, 12 de titularitat pública i 20 de particulars, i l’Ajuntament ja va iniciar la legislatura passada els tràmits per a l’expropiació per un cost final de 629.944 euros, dels quals 488.000 euros eren provinents dels fons de Capitalitat aportats pel Govern i 141.944 de pressupost propi.

A més, el passat mes de juny, el departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis, va declarar l’immoble en estat ruïnós i va ordenar la demolició de l’edifici.

En segon lloc per la gran quantitat que existia d’infrahabitatge, d’acord amb la Llei 8/20136 de 26 de juny de rehabilitació, regeneració i renovació urbana. I en tercer lloc per la seva ubicació, propera al bloc XIII que ja va ser demolit. Ara es permetrà completar l’objectiu de creació d’un espai central obert dins dels blocs socials del Camp Redó.

Les obres de demolició consisteixen en 3 fases: desviament del cablejat que ha de dur a terme Endesa, obres de demolició manual i mecànica a executar en 30 dies, i el tractament dels enderrocs. El condicionament posterior es durà a terme en el marc de les actuacions d’urbanització i millora que ja s’han iniciat en els vials de l’entorn dels habitatges socials.

El cost total de les obres ascendeix a 140.000 euros, dels quals 48.000 euros corresponen al contracte de demolició, 18.000 euros per a la retirada del cablejat i 75.000 euros per al tractament dels enderrocs.

Cal recordar també altres actuacions que s’han duit a terme al barri per a millorar no només urbanísticament sinó també per a millorar l’estat dels habitatges. Concretament, s’han reformat els 19 habitatges de titularitat municipal per posar-los a disposició de famílies que necessiten un habitatge social. Així com també les línies de subvencions dotades amb 300.000 euros per ajudar a les comunitats de propietaris a sufragar la rehabilitació i millora d’elements comuns i estructurals dels edificis.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email