Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hibridacions, Enfleurage i Club Misèria les apostes de Cort per la Nit de l’Art

Palma, 19 de setembre de 2019.- La Nit de l’Art comptarà una vegada més amb l’impuls i la màxima col·laboració per part de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma. Des de la institució s’han programat les exposicions Hibridacions i Enfleurage i Club Misèria, que es faran al Casal Solleric. Aquesta darrera arribarà de forma “extesa” al Casal Balaguer, en una aposta per donar forma a un “after party” dissenyat per l’artista Bel Fullana i Tolo Cañellas.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera ha explicat que “la programació del Solleric i del Balaguer demostra que l’àrea de Cultura aposta per un art contemporani emergent però que cerca l’excel·lència en les seves propostes. Hem fet una selecció rica que potencia la col·laboració dels diferents projectes artístics, i això enriqueix el teixit productiu de l’illa. L’ajuntament de Palma dona més suport que mai a la nit de l’art. El suport que feim des de l’àrea inclou diverses activitats en col·laboració amb l’associació de galeristes, ja que la nit de l’art ja no és un sol dia: són tres dies d’activitats per gaudir l’art”..

Hibridacions és el resultat d’un programa de residència impulsat per l’IEB a Pekín. Fruit d’aquest encontre amb l’art contemporani xinès, cinc artistes balears exposaren l’estiu del 2018 al Museu White Box. Es tracta de Pep Girbent, Albert Pinya, José Fiol, Amparo Sard i Tomàs Pizà. L’exposició Hibridacions arriba de Pekín a Mallorca com a projecte ongoing dins el marc de la Nit de l’Art 2019. Els artistes mallorquins presenten peces inèdites a partir dels inputs rebuts a la Xina, que evoquen la rica versatilitat dins l’art contemporani, la necessitat del diàleg intercultural i d’hibridar-se amb altres obres com a motor creatiu. També formen part d’aquesta mostra dels artistes xinesos. La inauguració comptarà amb el performer Cang Xin

La comissària de l’exposició, Susana Sanz, ha explicat que “em varen convidar a veure un visionat de portfolis d’artistes de les illes i, per les línies de treball, vaig pensar en que estaria bé crear peces inspirades per l’art xinès. Els creadors illencs es varen allotjar en els estudis d’artistes xinesos de primer orde. És per això que el títol és Hibridacions, ja que la mostra també inclou obres dels artistes xinesos Cang Xin, Liu Bolin, miao Xiaochun, Liu Wei i Xu Zhongmin”.

D’altra banda, Enfleurage, de Veru Iche, és una obra creada específicament per a la Planta Noble del Casal Solleric. La proposta té format de “recorregut”. El públic assistent transita per 6 sales en les quals diferents instal·lacions objectuals i sonores es relacionen amb els cossos en performance. L’obra aborda el tema del Dictamen a través de tres figures: Artista, Migrant i Públic. Artista i Migrant s’exposen com a figures marginals, el Públic com a símbol de validació social i formalització de la norma.

Finalment, Club Misèria forma part del premi Antoni Gelabert d’Arts Plàstiques 2017. La mostra, de l’artista Bel Fullana i comissariada per Tolo Cañellas, consisteix en recrear un club de trobades lúdic-festives, a manera d’instal·lació sintètica i disfuncional. Així doncs, ens trobarem, a l’inici del recorregut, amb una sèrie de pòsters de suposats esdeveniments passats; al mateix temps veiem el neó anunciant el nom del local: Club Misèria, fins a arribar a una performance sonora i visual. “Les parets estan cobertes per un mural que el públic terminarà el dia de la inauguració, durant tot el temps expositiu poden ser intervingudes. La peça sonora ideada per Fullana i executada pel també artista Pedro Trotz, cada vegada té més presència, a mesura que ens acostem al fons de la sala, així com uns visuals realitzats per l’artista 3D Joan Lluís Oliver”, ha explicat el comissari de la mostra.

Per altra banda, al Casal Balaguer trobarem un altre Club Misèria. Un espai que neix fruit de l’expansió de l’exposició del Solleric i que està pensat com festa de tancament del suposat “club” i que comptarà amb les performances de Pedro Trotz al pati i el poledance de Saúl Sellés al pati i també al boudoir del Casal. L’amfitriona de la festa, Bel Fullana, farà dibuixos damunt la pell, emulant els tatuatges d’henna.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email