Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort inverteix 1,5 milions d’euros en rehabilitar els edificis del Patronat Municipal de l’Habitatge

La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, acompanyada del gerent i director general d’Habitatge, Josep M. Rigo.

Palma, 24 de setembre de 2019.-  La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa per exposar les actuacions que està duent a terme el Patronat Municipal de l’Habitatge. El seu gerent i director general d’Habitatge, Josep M. Rigo ha detallat la tasca del PMH-Riba en la rehabilitació dels edificis de propietat municipal.

Neus Truyol ha afirmat que “estam en una situació d’emergència habitacional, els lloguers a Palma s’han incrementat un 40% en els darrers 6 anys, i molta gent espera poder optar a un habitatge a preu assequible. Davant aquesta realitat que pateixen cada dia moltes famílies, ho afrontam amb polítiques valentes: construint nous habitatges públics, oferint subvencions per a pagar els lloguers, i també dignificant els pisos que tenim en propietat”.

Per la seva part, Josep M. Rigo, ha explicat que “aquest mes de setembre finalitzaran obres als edificis que tenim al carrer Sant Magí i la Plaça Cerdà, així com també al carrer M.A. Llauger. I aquesta setmana han començat les obres als edificis dels carrers Damas Calvet i Barques de Bou que sumen actuacions per valor de 60.896 euros, els quals compten 48 habitatges”.


Els terminis de les obres són de fins a 3 mesos en aquests casos. A més, abans d’acabar l’any, també s’iniciaran actuacions als blocs del carrer Aragó.

I de cara al 2020, es duran a terme inversions més important per a obres de rellevància com són la rehabilitació de cobertes, reforma integral de les instal·lacions, rehabilitació de façanes, etcètera.

Concretament, les obres que s’han iniciat aquesta setmana consisteixen en:

Obres edifici Barques de Bou:

L’objecte del contracte és l’execució de les obres de rehabilitació de façanes, restitució / substitució d’elements de serralleria (persianes), reparació d’elements de formigó de balcons i neteja d’elements de coberta, seguint el projecte tècnic redactat pels serveis tècnics del PMHRIBA.

El tipus d’obra és de rehabilitació de façana. El nivell d’actuació és de totes les fases d’obra en compliment del CTE fins a deixar en les condicions d’habitabilitat l’edifici tal com està projectat.

Obres habitatges Dames Calvet, edifici conegut com del Tirador

L’objecte del contracte és l’execució de les obres de reforma de l’habitatge existent, sense afectar la seva distribució de forma significativa. S’actua principalment en el bany, que es reforma completament, i en la cuina que es troba en estat ruïnós i també es reforma íntegrament. La bugaderia de l’habitatge, que es troba a l’exterior de la mateixa també es reforma, ja que no disposa de cap acabat complet ni de fusteria, que se substitueix per una gelosia d’obra.

S’incorpora un fals sostre a tot l’habitatge per a poder realitzar la nova instal·lació elèctrica i d’il·luminació de manera fàcil i segur, sense haver de realitzar tot just regates als murs de càrrega.

En tota, el PMH i l’àrea de Model de Ciutat invertiran entre enguany i el 2021 gairebé 1,5 milions d’euros per a rehabilitar els edificis i habitatges de propietat municipal. Totes les actuacions es duen a terme amb pressupost propi de l’àrea i del PMH-Riba.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email