Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els regidors de MÉS-Estimam Palma se sumen a la Vaga pel Clima

Neus Truyol, Antoni Noguera i Llorenç Carrió, regidors de MÉS-Estimam Palma

Palma, 26 de setembre de 2019.- Els regidors de MÉS-Estimam Palma es sumen a la Vaga pel Clima d’aquest divendres 27 de setembre. Així ho ha anunciat la formació ecosobiranista en un comunicat en el que també ha manifestat el seu compromís i suport a les mobilitzacions de lluita contra l’emergència climàtica. La vaga dels tres regidors serà parcial per estrictes incompatibilitats d’agenda i la part proporcional del sou que hi correspon es donarà a col·lectius ecologistes.

El coordinador de la formació, Miquel Àngel Contreras, ha afirmat que “la lluita contra el canvi climàtic és una de les principals prioritats de MÉS-Estimam Palma i guia la nostra acció de govern i les polítiques i projectes de la regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat”. A més, Contreras ha assegurat que “les ciutats som part del problema, però hem de formar part de la solució i no ens podem permetre no respondre davant l’emergència climàtica que vivim”. Per aquest motiu, Contreras ha fet èmfasi en la necessitat de prendre mesures “valentes i ambicioses” per revertir la dinàmica destructiva que pateix el planeta.

En aquest sentit, MÉS-Estimam Palma explica que impulsaran “mesures valentes” en l’àrea compresa dins la Via de Cintura per, d’aquí a l’any 2030, reduir les emissions a la meitat. Aquestes mesures suposarien transformar la zona en una àrea de 30 km/h i ORA, ampliar les zones ACIRE i la millora i augment del transport públic.

A més, els ecosobiranistes recorden que el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) inclou accions de lluita contra el canvi climàtic i per aconseguir emissions quasi nul·les i transformar Palma en una ciutat més eficient energèticament i més resilient. Finalment, MÉS-Estimam Palma ha volgut recordar alguns dels principals projectes de la regidoria de Truyol en relació a l’impuls de la “Palma verda”, com el Bosc Urbà, la recuperació del Carnatge, els nous eixos cívics de Cotlliure i Nuredduna o el Parc Agrari de la ciutat.      

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email