Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma ha instal•lat enguany 3.501 lluminàries Led que eviten l’emissió de 288,76 tones de CO2 durant 2019

Palma,  26 de setembre de 2019.- L’Ajuntament de Palma, a traves de l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat, ha instal·lat durant aquest darrer any un total de 3.510 lluminàries LED i 926 equips electrònics de cinc nivells en làmpades de descàrrega. Aquesta actuació ha suposat un retall del 3,6% de consum anual i evitar l’emissió anual de 288’76 tones de CO2, l’equivalent a 68’81 tones de petroli. Són necessaris 16.042 arbres adults per capturar aquest CO2.

Aquesta inversió s’emmarca en al procés de millora de la sostenibilitat energètica i s’anirà completant fins 2021 amb projectes cofianançats amb Fons Feder com ara la substitució de lluminàries a indrets com Son Rapinya-Son Vida, on la instal·lació de 507 punts de llum led permetrà un estalvi energètic d’un 44% i reduïrà en 74,64 tones de c02 any, el que equival a plantar 4.200 arbres o el projecte de millora de l’enllumenat de la Seu i l’Almudaina que preveu un estalvi energètic d’un 45% respecte l’enllumenat actual. A més d’altres projectes com al barri Rafal Vell, Cala Estància, Nou Llevant i al Parc de la mar.

Climatització més sostenible a edificis municipals

Des d’edificis municipals s’ha canviat la instal·lació de la calefacció de gasoli a gas en set centres escolars (La Soledad, Molinar/Infant Felip, Costa i Llobera,  Jaume I, Sa Indioteria, Tamarells i Gabriel Valseca). El gasoli és una energia molt contaminant  i el preu del subministrament és més elevat. El gas natural també és un combustible fòssil però el seu impacte en el medi ambient és molt menor. 

Per altra banda, el servei ha instal·lat 60 plaques fotovoltaiques per l’autoconsum a la coberta de l’edifici de la policia de Sant Ferran amb l’objectiu de reduir el consum energètic i fomentar les energies renovables.

La intenció és que a llarg termini tots els edificis municipals de Palma comptin amb plaques fotovoltaiques i siguin més eficients.

El servei de Parcs i Jardins és un dels que ajuden a contrarestar el canvi climàtic amb actuacions com la conservació del bosc de Bellver com a principal pulmó verd de la ciutat. Enguany s’han reforestat 300 plantes amb l’objectiu de reforçar les zones degradades del bosc. També es realitzen campanyes per disminuir els danys provocats per la processionària i els perforadors sobre la massa forestal, a més de recuperació de coberta vegetal i activitats de repoblació. A la resta de la ciutat, es projecta la creació de noves zones verdes i es seleccionen les espècies d’arbrat més adequades per a les reposicions que es realitzaran el 2020.

Estudis i projectes

A tots els projectes municipals s’intenta incorporar als projectes els Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS) La seva principal funció és la d’evitar el risc d’inundacions, a més d’impedir la contaminació de les aigües, minimitzar costos econòmics en la gestió de pluvials i millorar el paisatge urbá. Un dels avantatges és la millora estètica dels barris o la reducció de ‘illa de calor’ tot suavitzant les temperatures a la ciutat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email