Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat inverteix 760.000 euros en dignificar els barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc

Palma, 8 d’octubre de 2019.- Neus Truyol, regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, ha comparegut en roda de premsa junt al director general d’Habitatge i gerent del PMH-Riba, Josep M. Rigo, per exposar el resultat de la subvenció per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges.

“Entre els principals objectius de l’àrea hi ha garantir l’accés a l’habitatge digne. Per això, es va convocar una subvenció per a la Rehabilitació d’edificis concentrada en 3 barris amb prioritat d’intervenció: Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc”, ha afirmat Neus Truyol.

Els objectius de la convocatòria són els següents:

  1. Dignificar els barris i millorar habitabilitat dels edificis. 
  2. Aconseguir la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat i continuar amb la tasca d’aturar la degradació d’algunes edificacions.
  3. Recuperació funcional i estètica dels barris del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, zones assenyalades com vulnerables.
  4. Creació de comunitat de propietaris, millorar la cohesió i organització veïnal

Neus Truyol ha posat en valor que “la constitució de comunitats de propietaris i la millora de l’entorn urbà suposa una benefici per als propietaris però també per al conjunt dels barris”. Concretament, de les 39 sol·licituds acceptades, ha suposat que 47 comunitats de propietaris s’han organitzat i s’han beneficiat d’aquestes millores per als seus edificis d’habitatges.

A dia d’avui ja s’han pagat un terç de l’import de la subvenció com a bestretes a les comunitats que han presentat la llicència d’obres i facturació d’obra o material en execució. És a dir, uns 216.000 euros.

Les actuaciones subvencionables han estat dividides en dues línies. La primera dedicada a la rehabilitació de lesions a l’edifici que afecten a la seguretat constructiva i funcional de les façanes i altres elements comuns (baixants, balcons, accessos, impermeabilitzacions, etc.). I la segona línia s’ha centrat en l’adequació i neteja de les zones privades d’ús públic entre els edificis (arbrat en males condicions, voreres, il·luminació).

El director general d’Habitatge ha detallat que s’han presentat una seixantena de sol·licituds i s’ha pogut donar resposta a gairebé el 100%de l’import de la subvenció.

Les principals demandes han estat per a neteja i rehabilitació façanes, canonades de subministrament d’aigua i canonades d’evacuació, impermeabilització de terrats, neteja i pintura escales interiors, portes d’entrada, en general ses necessàries per tenir l’IEE favorable.

RESUM SUBV. CONCEDIDES
  Nº comunitats Import atorgat
Línia 1 36 720.137,59 €
Son Gotleu 10 259.130,90 €
Verger de Lluc 10 245.031,90 €
Camp Redó 16 215.974,79 €
     
Línia 2 11 37.162,00 €
Verge de Lluc 3 24.600,00 €
Camp Redó 8 12.562,00 €
     
TOTALS 47 757.299,59 €

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email