Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell de Model de Ciutat debat sobre el futur econòmic i l’emergència habitacional

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol Caimari.

Palma, 15 d’octubre de 2019.-  L’Àrea de Model de Ciutat compta amb un òrgan consultiu permanent d’assessorament i debat per definir el model de ciutat com a Pla estratègic global per a Palma. Aquest és el Consell Municipal de Model de Ciutat i fa un dies va celebrar la seva primera sessió de la nova legislatura.

En aquesta trobada, institucions, entitats socials i partits polítics hi varen acudir per fixar els principals reptes d’aquesta nova etapa i definir els àmbits concrets sobre els quals debatran en els propers mesos. Els eixos de treball aprovats són:

  • Palma, ciutat d’encontre i d’intercanvi com lloc estratègic a la Mediterrània: turisme però també oportunitat per a la diversificació econòmica, innovació i ocupació de qualitat.
  • Palma, ciutat estimada, apreciada i respectada: que protegeix el seu patrimoni i afavoreix el civisme i la urbanitat. Que dona a conèixer la seva història i pluralitat, que ajuda a generar un vincle social de la gent amb la ciutat.
  • Palma, ciutat per a les persones:  ciutat dels infants, dels joves i la gent gran;  amb habitatge accessible i espai públic de qualitat i accessible per tothom; amb cohesió social, solidària, diversa i inclusiva.
  • Palma, ciutat de barris: una ciutat policèntrica, amb barris ben equipats  i espai públic de qualitat, amb diversitat social i  d’usos, afavorint l’urbanisme de proximitat i d’escala humana. Descentralitzant el centre històric i protegint-hi  un adequat equilibri d’usos.
  • Palma, una ciutat oberta al mar: recuperant la façana marítima com gran espai al servei del ciutadà, però també com espai d’innovació i diversificació econòmica: mobilitat sostenible, sector nàutic, energies renovables, industries culturals,… 
  • Palma, una ciutat verda front l’emergència climàtica: renaturalitzant la ciutat (eixos cívics, corredors verds, arbrat,…), afavorint la sobirania alimentària (parc agrari), la mobilitat sostenible, les energies renovables, el cicle de l’aigua i residus, la justicia ambiental.
  • Palma, ciutat metropolitana: col·laborant amb Llucmajor, Marratxí, Calvià i Consell de Mallorca per definir estratègies conjuntes per fer front als reptes comuns: habitatge, mobilitat, turisme,…
  • Palma, una ciutat ben administrada: política participada, sana i transparent. Administració al servei del ciutadà i l’interès general.
Imatge de la primera reunió d’aquest mandat del Consell Municipal de Model de Ciutat.

El Consell s’ha proposar reflexionar i debatre sobre aquestes qüestions també de forma oberta a la ciutadania a través de l’organització de Jornades temàtiques de treball, per fomentar la reflexió social sobre els temes estratègics pel nou model de Ciutat. Concretament, s’han establert sis temàtiques:

  1. Habitatge accessible per combatre l’emergència habitacional
  2. Mobilitat sostenible per fer front a l’emergència climàtica
  3. Desturistització i diversificació econòmica
  4. Patrimoni de Ciutat: barris, història i futur.
  5. Àrea metropolitana, cooperativisme municipal

Segons el Reglament de funcionament, el Consell es reunirà cada dos mesos i preveu crear comissions temàtiques o sectorials.

La presidència del Consell correspon a la regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, i la vicepresidència recau actualment en el representant de la Fundació GADESO.

Els altres membres que en formen part són: 

  • Partits polítics: PSIB-PSOE, MÉS, Unides Podem, PP, Ciutadans, Vox.
  • Entitats socials: Fundació Ateneu Pere Mascaró, EAPN-Xarxa d’inclusió social, ARCA, JAM, Palma XXI, OCB, FAVV, GOB, Cercle d’Economia de Mallorca, COOAT i COAIB.
  • Persones de reconeguda vàlua: Antoni Riera Font (Centre de Recerca Econòmica i Fundació Impulsa) i Pau de Vilchez Moragues (Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic, LINCC, de la UIB)

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email