Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort publica el llistat provisional de beneficiaris de la subvenció d’ajudes al lloguer 2019

Palma, 18 d’octubre de 2019.- L’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha publicat a la pàgina web corporativa la resolució provisional de la convocatòria de la subvenció d’ajudes al lloguer. A partir d’avui i fins dia 31 d’octubre, els sol·licitants que han quedat exclosos poden presentar al·legacions i/o documentació per a esmenar deficiències.

La convocatòria compta amb una inversió de 300.000 euros per actuar davant l’emergència habitacional. La regidora de l’àrea Neus Truyol afirma que “suposa una eina fonamental per contribuir a pal·liar els preus elevats dels lloguers a la nostra ciutat, i de forma prioritària ajudar als col·lectius més perjudicats com són els joves i els joves i majors de 65 anys”.

El llistat provisional reflecteix la gran demanda de sol·licitants que suposarà esgotar el 100% de la inversió prevista. El període subvencionable abasta des de l’1 de gener fins el 31 de desembre de 2019. Finalment són 313 els expedients admesos, classificats en dues tipologies de subvenció, tal i com preveien les bases.

La línia de subvenció Tipus A, destinada a joves entre 18 i 35 anys i majors de 65 anys, suposa el pagament del lloguer fins el 50% del preu mensual, amb un límit 4.200€ i 350€ mensuals, i representa el 42% dels expedients admesos.

El Tipus B, oberta a tota la ciutadana, es destina al pagament de fins el 40% del preu mensual, amb un límit de 3.360€ i 280€ mensuals, i representa un 54% dels expedients admesos.

En menor mesura també s’han admès sol·licituds de dos titulars d’un mateix contracte de lloguer i per tant han pogut optar a les dues línies de subvenció. En aquest cas, només són un 4% dels admesos.

Cal remarcar que gairebé la meitat de les sol·licituds presentades han quedat excloses perquè no compleixen els requisits de la convocatòria, és a dir un 42,5% que representa uns 442 expedients. En aquest sentit, l’àrea considera que aquest fet i l’allau de sol·licituds que l’Ajuntament va rebre en el procés de presentació, s’expliquen en el retard en la convocatòria de la subvenció que fa l’IBAVI cada any.


Concretament, s’han presentat 993 sol·licituds i el Departament d’Habitatge va atendre durant el període de presentació de sol·licituds a més de 3.300 persones. Del tota, 442 han quedat excloses per no complir els requisits, i 258 han quedat exclosos amb deficiències o manca de documentació.

Els requisits de la convocatòria són els següents:

  • Els ingressos de les persones que visquin al domicili segons l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM).
  • Una persona: els ingressos no poden ser superiors a 15.039,18 € anuals.
  • Dues persones: ingressos comuns no poden ser superiors a 18.798,97 € anuals.
  • Tres o més persones, s’han de sumar 3.759,79 € per persona extra. Com a exemple, si sou tres persones, els ingressos no poden ser superiors a 22.558,76 € anuals.
  • El lloguer no podrà ser superior a 900 euros el mes.
  • Estar empadronats a Palma amb una antiguitat mínima de 6 mesos.
  • No hauran de tenir un altre habitatge del qual siguin els propietaris.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email