Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Servei d’Ajuda a Domicili suma una hora diària d’atenció

Palma, 18 d’octubre de 2019.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i la coordinadora general de l’àrea, Catalina Trobat, han donat a conèixer avui les millores que incorporarà el Servei d’Ajuda a Domicili amb el nou contracte que aquesta setmana la Junta de Govern va treure a licitació per un import de 6.021.151 euros, 544.340 euros més que el contracte anterior.

Noguera ha afirmat que “amb aquestes inversions l’Àrea de Benestar Social cuida als ciutadans i ofereix uns recursos molt important i necessaris”.

El SAD atén cada mes a unes 1.000 persones a Palma i pretén facilitar el desenvolupament o manteniment de l’autonomia personal, prevenir o retardar el deteriorament individual  i contribuir a la integració i permanència de les persones en el seu entorn habitual.

El nou contracte incorpora una sèrie de millores:

  • Horari més ampli d’atenció: abans el servei era de 8.00 a 22.00 hores i amb el nou contracte l’horari serà de 7.00 a 22.00 hores, facilitant així una major atenció de persones al matí.
  • Millors condicions laborals: el preu de les hores s’incrementa.
  • Més hores contractades: les hores del contracte s’incrementen en 21.663 respecte al contracte anterior. Així, el nou contracte suma 271.633 hores d’intervenció directe als domicilis mentre l’anterior sumava 250.000 hores.

Universalització del servei i eliminació de la llista d’espera

El contracte aprovat permetrà a més subrogar l’actual equip que fa feina al Servei d’Ajuda a Domicili i que consta d’un equip integrat per dues persones coordinadores, dues persones a administració, 14 treballadors socials, i 168 auxiliars d’ajuda a domicili.

Amb aquest nou contracte es culmina a més la feina que s’ha anat fent per la universalització d’aquest servei  i per reduir la llista d’espera. Cal recordar que gràcies a un conveni subscrit amb la Conselleria d’Afers Socials, el Govern aporta 7.220.000 euros distribuïts  en tres anys (2019, 20130 i 2021), un conveni que permet que el SAD arribi a més població i facilita a les persones i a les famílies de Palma la permanència de les persones dependents al seu entorn habitual.

El Servei d’Ajuda a Domicili consta de dues tipologies:

  • SAD Bàsic: SAD dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics de l’Ajuntament de Palma destinat a persones majors i/o discapacitats en risc social i manca d’autonomia que precisen de l’atenció domiciliària per garantir el desenvolupament de les activitats bàsiques de la vida diària.

SAD de Dependència: s’accedeix mitjançant el reconeixement de dependència de la DG de Dependència del Govern. És un servei especialitzat per a persones  en situació de dependència que sorgeix a la partir de l’entrada en vigor de la Llei 39/2006.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email