Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat aposta per polítiques ambicioses per lluitar contra el canvi climàtic

Palma, 22 d’octubre de 2019.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol i el director general d’Urbanisme, Biel Horrach, han presentat avui els projectes que contempla el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per combatre el canvi climàtic.

Truyol ha explicat que “l’Urbanisme és decisiu en la lluita contra el canvi climàtic perquè actua en com consumim energia, com ens movem, com són els nostres habitatges, quins espais urbans tenims, com són els espais verds, etc.”, la regidora ha afegit que “podem decidir fer una ciutat verda i sostenible o una ciutat negra”.

Des de la Model de Ciutat, s’ha incidit en explicar que el PGOU és una eina potent i efectiva per combatre el canvi climàtic, ja que amb l’ordenació urbana i de la mà del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) que l’Ajuntament va començar a preparar, s’actuarà per a la reducció dels gasos hivernacle.

Pel que fa al PGOU, aquest dóna resposta a la lluita contra el canvi climàtic a través de 3 aspectes que es desenvoluparan: la transició energètica, la naturalesa com a aliada i la descarbonització de l’economia.

Concretament:

1. Transició energètica

A través del PGOU es definirà un model d’ordenació urbana i territorial basat en les emissions quasi nul·les:

-Rehabilitació energètica del parc edificat.

-Urbanisme de proximitat, reduint la mobilitat obligada en cotxe i impulsant el tramvia

– Pacificar l’espai urbà amb eixos cívics i superilles

-Cobertes solars y energies renovables km 0

2. La Naturalesa com a aliada

Solucions basades en la naturalesa significa que hem de planificar la ciutat amb la natura i no contra la natura per pal·liar al màxim els efectes del canvi climàtic.

-Recuperant l’espai de l’aigua, a l’entorn de torrents. És a dir, recuperar els eixos verds que són els torrents com a espais de connexió amb la serra i protegir-los d’inundacions.

-Renaturalitzar la ciutat consolidada, amb intervencions com el Canòdrom.

-Posant en valor els espais protegits, com ara es Carnatge

3. Descarbonització de l’economia: Innovació + tradició

La creació de nous espais de diversificació econòmica per avançar cap a l’economia verda. La unió entre la innovació i la tradició es concreta en projectes com:

-Parc Agrari -Nou districte d’innovació Ramon Llull 2030

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email