Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Urbanisme concedeix la llicència d’obra a l’IBAVI per a la construcció de 43 habitatges públics a la Soledat

Palma, 29 d’octubre de 2019.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que el Consell de Gerència d’Urbanisme ha atorgat avui la llicència a l’IBAVI per a la construcció de 43 habitatges d’HPO al carrer Brotad, cantonada amb Tous i Ferriol.

La construcció d’aquests habitatges es realitzarà a un solar de propietat municipal, amb una superfície de 1694 m2 que ha cedit de forma gratuïta l’Ajuntament de Palma a l’IBAVI per tal de donar resposta a la necessitat d’habitatge públic a Palma davant la situació d’emergència habitacional actual.

Truyol ha explicat que “amb la construcció d’aquests habitatges públics a la Soledat, pal·liam una futura gentrificació del barri” la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha destacat que “juntament amb la construcció d’habitatge públic i la millora de les connexions i mobilitat milloram el barri de la Soledat”

Neus Truyol: “Amb la construcció d’habitatge públic a la Soledat, pal·liam una futura gentrificació del barri”

Des de la regidoria s’ha explicat que el PERI de la Soledat preveu la construcció de 400 habitatges públics. El PERI també té planejada l’obertura del carrer Brotad i la seva connexió amb el Carrer de Manacor i per altra banda la connexió del carrer Caracas amb el carrer Barranquilla.

Inspecció d’Avaluació d’Edificis

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha fet també una crida a la responsabilitat per a que les comunitats de veïns a qui els hi pertoca realitzin la Inspecció d’Avaluació d’Edificis.

Cada any els edificis han de presentar els informes d’avaluació dels edificis (IEE). Aquests informes serveixen per avaluar els edificis existents en 3 vessants: l’estat de conservació, l’estat front l’accessibilitat universal i possibilitat de millores i finalment l’eficiència energètica. Són una eina que assegura el bon estat dels edificis i permet tenir cura del nostre patrimoni.

Enguany és excepcionalpel nombre d’edificis que han de presentar aquest informe. Normalment estam al voltant de 400-500 i enguany l’han de presentar gairebé 3.000 edificis. A partir d’ara cada any hi haurà una segona volta d’uns determinats anys de construcció, no només serà enguany.

Això és perquè, a part dels edificis que toca per anualitat, en aquest cas els construïts l’any 1969, també l’han de presentar edificis amb any de construcció anterior a 1900 i els catalogats.

Fins ara només s’han presentat 282 informes d’inspecció d’edificis del total de 2.884, per tant, estam en xifres molt baixes. Suposa ni un 10%, només un 9,7%.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email