Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova el pressupost de 2020 “que avança cap a una Palma que funciona i és més sostenible”

Palma, 18 de novembre de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte de Pressupost de l’Ajuntament per a 2020 amb un import total de 436.966.000 euros.

Segons han informat des del consistori, els comptes “que suposen una millora en la qualitat dels serveis públics que es presten a la ciutadania, una suma de polítiques valentes i decidides que protegeixen el medi ambient, mostren una Palma que innova i aposta per noves tecnologies que apropen l’administració a la ciutadania a més d’apuntalar drets cívics i socials. Una ciutat més igualitària, humana i sostenible”.

La dotació econòmica del pressupost 2020 és un 4,7% superior a la de 2019, el que suposa 19.715.000 euros més. Aquesta pujada és possible gràcies a que “els comptes estan sanejats, per la contenció dels passats mandats. S’ha programat el creixement de les inversions en base als ingressos”, han assegurar fonts de Cort.

Un dels objectius del pressupost és assegurar més qualitat en els serveis públics, de forma coordinada. Així, Infraestructures i Accessibilitat gestionarà 50.102.114,31 € (+ 18,5%), el que inclou inversions a parcs i jardins que suposen un 21,53% més que l’any anterior (17.220.375,48 €) o en enllumenat públic un 11,50% més (5.935.251,55).

La millora en la neteja dels carrers també es veu reflectida en el pressupost de 2020; un 31,56% més que el 2019 (16.673.838,97 €).

El pressupost  augmenta també per fer incrementar la presència de policia de proximitat a peu de carrer, una policia de barri amb personal i equipament suficient. Per això el pressupost en Seguretat Ciutadana ascendeix aquest 2020 a 86.374.568,44€, un 20% més que l’any anterior.

La Palma sostenible

La Junta de Govern ha recordat que “hem fet una aposta per la sostenibilitat i impulsarem mesures que ens permetin lluitar contra el canvi climàtic, un camí que no té marxa enrere”.

Per a assolir aquest objectiu, la Mobilitat Sostenible és clau. Així, el pressupost augmenta un 9,2%, arribant a la 38.350.840,43 €, que suposaran millores en la qualitat del transport públic o mesures per pacificar el trànsit, amb noves peatonitzacions o eixos cívics com Nuredduna (3 milions d’euros), o, per exemple, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics 107.155 €, pressupost que l’any 2019 no existia.

La partida de Medi Ambient i Benestar Animal puja un 9,3%, 3.684.875,77€, un reflex de les polítiques que aquesta matèria té en el punt de mira l’Ajuntament aquesta legislatura.

Una altra de les inversions importants en sostenibilitat els propers anys te a veure amb una Palma més verda. En aquest sentit l’àrea d’Infraestructures dedicarà aquest 2020 aproximadament 700 mil euros a plantar i reposar arbres a Palma, en aquest objectiu marcat d’arribar als 10.000 nous arbres a parcs i carrers durant aquesta legislatura.

L’equip de govern ha destacat el paper de Model de Ciutat per a dibuixar la Palma del futur, per això l’àrea tindrà un pressupost de 17.604.853,40€, un 13,2% més que 2019, amb actuacions previstes com la revisió del PGOU, la subvenció al lloguer d’habitatges, les subvencions a la rehabilitació, el nou Casal del Barri de Gènova, S’Aigua Dolça o el velòdrom com espai lliure que es configura com a continuació del Canòdrom, formant un conjunt també amb el Parc de Sa Riera.

Palma, ciutat de drets

A més, el consistori ha assegurat que “volem una ciutat més igualitària, més humana i més social”, i ha recordat que les polítiques socials han centrat els pressuposts dels darrers anys i seguiran centrant el de 2020. En aquest sentit l’àrea de Benestar i Drets Socials arriba als 33.325.191,67 €, un 3,09% més que l’any anterior, o la de Justícia Social, feminisme i LGTBI, que puja un 7,10% arribant a els 4.988.585,10 €

Exemples concrets d’aquest compromís social de l’Ajuntament de Palma ho reflecteixen partides pressupostàries com l’Assistència Social Primària, que augmenta un 4,13% i arribarà als 36.594.666,71 €, la cobertura per a les necessitats bàsiques d’accés a l’habitatge, que passen de 1,5 milions el 2019, a 2.170.000€ el 2020, un 44,67% més.

També s’augmenta en 60.000 euros la promoció de la salut, amb tallers a les escoles i per a gent gran, així com en material educatiu i esportiu pedagògic per realitzar els tallers de promoció de la salut. Un Pla Municipal d’Addiccions, que inclou l’auge de les vinculades a el joc, i més inversions en el laboratori municipal.

La Palma cosmopolita passa per aconseguir un territori culturalment equilibrat amb una especial atenció als barris més vulnerables, cercar l’excel·lència de les programacions culturals, dissenyar un pla de millores i modernització dels edificis dedicats a la cultura i potenciar el Consell Municipal de la Cultura com a òrgan de planificació, desenvolupament i avaluació de les polítiques culturals de la ciutat.

PalmaActiva continua fent una aposta ferma per les polítiques actives d’ocupació, col·laborant amb el SOIB en els programes SOIB Visibles, SOIB 30 Formació i Ocupació, SOIB Joves Qualificats, Formació Dual… invertint més de 2,4 millons d’euros.

Es milloren les infraestructures del servei de formación i s’apostarà per la formació nàutica i en noves tecnologies. A més PalmaActiva obrirà una línia nova de 90.000 euros per a l’ajuda a la contractació i per a la recerca de feina.

L’àrea de Participació Ciutadana segueix invertint en subvencions destinades a dinamitzar el teixit associatiu de Palma, així com es crea una nova línia de subvencions per a la associacions veïnals.

Pel que fa a l’educació infantil, el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants incrementa el pressupost per a la contractació de personal de suport per atendre infants amb necessitats educatives especials, a l’adequació de patis i pintura de les escoles.

Palma Innovadora

Informació al ciutadà geolocalitzada en un mapa municipal (obres, serveis, incidències, etc …), el desenvolupament de l’app de Palma o la nova web municipal, reunint tots els serveis digitals municipals, l’impuls de l’administració electrònica i Smart City o el nou contracte informàtic, així com l’objectiu de continuar amb la millora contínua dels serveis municipals i l’atenció a la ciutadania amb una imatge moderna, còmoda i accessible, desenvolupant l’aplicació de l’administració electrònica, son exemples d’això.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email