Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

S’Arenal tendrà la ‘plaça dels nins’

Palma, 20 de novembre de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres el projecte bàsic i d’execució de reordenació de la plaça dels Nins, a s’Arenal de Palma. La nova plaça és fruit d’un procés participatiu amb el veïnat de la barriada, iniciat al 2017, quan els veïns de la zona van començar a demandar la recuperació de l’espai.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que, d’aquesta manera, “donam compliment a una demanda històrica del veïnat del barri de s’Arenal que volien un nou espai de trobada, convivència i lleure en el context de la turistització que ha patit la barriada durant les darreres dècades”.

Truyol ha explicat així mateix que l’emblemàtica plaça durà per nom la “plaça dels Nins, un fer simbòlic important tenint en compte que es pretén recuperar espai per a ells i elles i tenint present que Palma va ser declarada Ciutat Amiga de la Infància i la Joventut per UNICEF”. 

Neus Truyol: “Donam compliment a una demanda històrica del veïnat, amb un nou espai de trobada, convivència i lleure per a la barriada de s’Arenal”

Actualment, la plaça dels Nins està atravessada per la carretera militar, una via amb una densitat relativament alta de trànsit. Per això, el nou projecte inclou la integració, seguretat i pacificació del trànsit a la zona, la reordenació dels perímetres de la plaça, l’alliberament de l’àrea central i l’eliminació de les fronteres físiques com les jardineres existents, tal i com demandava el veïnat, ha explicat Truyol.

En aquest sentit, la regidora ha explicat també que l’àrea de Mobilitat Sostenible va realitzar una prova de pacificació i reducció del trànsit durant un mes, amb resultats satisfactoris i positius.

A banda de la integració i pacificació de la carretera militar, la nova plaça integrarà una zona infantil adaptada per a infants amb mobilitat reduïda i una font també adaptada a les necessitats d’aquestes persones. A més, es comptarà amb una graderia i un escenari fixe per a la realització d’activitats, diferent vegetació i un aparcament per a bicicletes.

L’import per a la redacció del projecte ha estat de 22.500€ i el cost de l’execució de les obres s’ha pressupostat en 550.000€. En els propers mesos es tramitarà l’adjudicació de les obres, que s’iniciaran durant el 2020.

El cost del contracte per a la redacció del projecte bàsic i d’execució ha estat de 22.421,18€ i el cost de l’obra està fixat en 546.270,61€ (IVA inclòs). Actualment, l’àrea de Model de Ciutat ha iniciat la redacció dels plecs administratius i tècnics per a licitar l’obra, previsiblement el mes de gener.

La regidora de Model de Ciutat ha recordat finalment la feina iniciada durant el passat mandat per la regidora Helena Paquier, qui va començar un procés participatiu amb el veïnat l’any 2017, després que veïns i veïnes de la zona demandessin la recuperació de l’espai. El procés participatiu va comptar amb diferents trobades amb veïnats i col·lectius i entitats de s’Arenal per recollir les diferents propostes i necessitats de la barriada i poder-ho plasmar en el futur projecte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email