Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cultura presenta les bases de contractació del comissariat del Casal Solleric

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i la directora general d’Arts Visuals, Aina Bauzà.

Palma, 29 de novembre de 2019.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i la directora general d’Arts Visuals, Aina Bauzà, han presentat la convocatòria per a la contractació del comissariat del Casal Solleric, que presentarà dues línies diferents.

Antoni Noguera ha explicat que “avançam a partir de les convocatòries, la transparència i les bones pràctiques per garantir una programació de qualitat al Solleric”. Noguera ha recordat que “des de l’inici de legistlatura hem seleccionat a la directora general amb un concurs impecable, hem sigant el codi de bones pràctiques amb artistes visuals, han entrat dues noves entitats al Consell Municipal de la Cultura, hem augmentat el pressupost del Casal Solleric i ara avançam la contractació del comissariat seguint aquest model”.

La convocatòria va dirigida als comissaris i les comissàries, artistes i mediadors o equips mixtos que treballin des de l’art més actual, entesos com a procés que vol interpel·lar el present per generar pensament crític.

L’objectiu de la contractació serà seleccionar dos projectes curatorials en dues línies diferents, la realització dels quals es durà a terme durant 2020. Les dues línies de feina seran: Comissariat per a Espai Dipòsit i Comissariat per a Planta Baixa i Entresol.

Pel que fa a l’Espai Dipòsit:

1. El projecte de comissariat, el pot presentar un equip de treball o un agent artístic individual.

2. L’espai demana que sigui una proposta específica i que en tingui en compte les característiques com a antic dipòsit d’oli.

3. Es demana que el projecte es desenvolupi en el temps de maig a desembre. Ha de ser un projecte que es presenti en dues propostes d’actuació diferenciades; cadascuna s’exposarà durant el temps que es determini i aquestes dues mostres hauran de tenir coherència entre si.

4. La comissària o el comissari es comprometen a generar els textos necessaris per al bon funcionament del projecte (full de sala, nota de premsa…).

5. La comissària o el comissari es comprometen a fer una proposta de distribució dins l’espai expositiu.

Per aquesta línia, s’estableix una dotació econòmica de 24.000 €, imposts inclosos, distribuïts de la manera següent:

• 18.600 €, imposts inclosos, per al projecte, en el qual s’inclouen els honoraris dels i de les artistes, els treballs de producció de l’exposició, si n’hi ha; transport, muntatge i desmuntatge, i la resta de despeses derivades de la realització d’una exposició, les quals gestionarà directament el Casal Solleric.

• 1.400 €, imposts inclosos (700 € per a cadascuna de les dues propostes) per a difusió.

• 4.000 €, imposts inclosos, en concepte de comissariat.

En el cas de la línia de Planta Baixa i Entresol:

1. El projecte de comissariat, el pot presentar un equip de treball o un agent artístic individual.

2. L’exposició s’ha de realitzar a l’espai Planta Baixa i Entresol del Casal Solleric, ocupant les dues plantes, com a màxim.

3. Pot ser una exposició individual o col·lectiva i es valorarà que integri o possibiliti accions de mediació.

4. La proposta ha de promoure la innovació en els processos creatius i ha de donar suport als i a les artistes emergents locals (s’entenen com a locals totes les persones que viuen a les Illes Balears); es valorarà que generi sinergies amb l’art de fora de les Illes o altres tipus de relacions.

5. La comissària o el comissari es comprometen a generar els textos necessaris per al bon funcionament del projecte (full de sala, nota de premsa…).

6. La comissària o el comissari es comprometen a fer una proposta de distribució dins l’espai expositiu.

Per aquesta línia, s’estableix una dotació econòmica de 21.000 €, imposts inclosos, distribuïts de la manera següent:

• 17.300 €, imposts inclosos, per al projecte, en el qual s’inclouen els honoraris dels i de les artistes, els treballs de producció de l’exposició, si n’hi ha; transport, muntatge i desmuntatge, gràfica (500 €) i la resta de despeses derivades de la realització d’una exposició, les quals gestionarà directament el Casal Solleric.

.• 700 €, imposts inclosos, per a publicitat, consistent en el disseny i la producció d’una banderola, el disseny d’una invitació digital i d’un bàner web.

• 3.000 €, imposts inclosos, en concepte de comissariat.

Podrà presentar-se únicament un projecte per persona o col·lectiu.

Les sol·licituds s’han de presentar preferentment en format digital, enviant-les a l’adreça electrònica solleric@palma.cat o, en paper, al Casal Solleric (pg. del Born, 27, 07012 Palma).

La comissió de selecció estarà formada per tres especialistes en les arts visuals contemporànies, la Direcció General d’Arts Visuals i un tècnic o tècnica del Negociat Espais d’Art, amb veu però sense vot. La comissió de selecció tindrà la facultat d’interpretar les bases i podrà suplir-ne qualsevol llacuna o buit, d’acord amb la seva pròpia finalitat. La seva decisió serà inapel·lable.

Les ofertes dels projectes artístics es valoraran d’acord amb els següents criteris:

  • Trajectòria formativa i professional dels agents que formen part del projecte 1 punt
  • Coherència, innovació i qualitat artística de la proposta 4 punts
  • Rellevància del projecte en el context artístic de les Illes Balears  2 punts
  • Viabilitat tècnica i pressupostària 1 punt
  • Adequació a les característiques de l’espai 1 punt
  • Mediació 2 punts

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email