Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els pressuposts d’EMAYA per a 2020 contempla 69 milions d’euros en inversions, quasi 57 per a sanejament i abastiment d’aigua

Palma, 2 de desembre de 2019.- L’any 2020 EMAYA disposarà de 69 milions d’euros a inversions, la majoria dels quals,  56,8 milions, es destinaran a projectes relacionats amb el sanejament i l’abastiment d’aigua.

Per altra banda, el pressupost d’EMAYA per l’any 2020 presenta un balanç de comptes equilibrat i sense pèrdues, que preveu fins i tot uns beneficis de 206.270 €. Es contemplen unes despeses d’uns 120’8 milions d’euros i la previsió d’ingressos és de 121 milions d’euros, el que suposa 12 milions més que 2019. L’aportació municipal per a la neteja de la ciutat tindrà un import de 16,7 milions d’euros (superior a la dels darrers anys; el 2019 va ser de 12,6).

Així mateix, es disposarà d’altres ingressos per al 2020: els 25,6 milions d’euros d’indemnització de la recollida pneumàtica, 27,7 milions d’euros que es rebran del canon de sanejament i més de 15,8 milions d’euros de Fons Feder i de l’Ajuntament.

Aquests partides permetran dedicar 69 milions d’euros per a inversions i dur a terme una vintena de projectes.

Les principals inversions que es contemplen amb aquests 69 milions d’euros són les dedicades a millores en les infraestructures de gestió del cicle de l’aigua (56,8 milions d’euros), especialment la depuració i sanejament, a més d’alguns projectes de millores en la xarxa d’abastiment d’aigua potable:

  • Xarxa separativa polígon de Son Castelló 14 milions d’euros;
  • Xarxa separativa de l’eixample: 1 milió d’euros.
  • Diverses inversions en renovació d’estacions d’impulsió i conduccions de sanejament a la zona costanera de Palma i tancs de laminació: 23,6
  • Renovació xarxa aigua potable i clavegueram 5,5 M milions d’euros
  • Altres: 11,7 M € (eficiència energètica, renovació xarxa de connexió amb Esporles, equipament diversos…).

Així mateix, es destinaran aquest 2020 10 milions d’euros a inversions de l’Àrea de Qualitat Urbana, per a millores en la neteja de la ciutat i la recollida selectiva dels residus:

  • Renovació vehicles de recollida 5,3 milions d’euros
  • Renovació vehicles neteja: 2,8 milions d’euros
  • Altres inversions: 1,8 milions d’euros

Per altra banda amb l’objectiu de cada una de les línies d’activitat de l’empresa tinguin un equilibri entre les despeses i els seus ingressos s’ha previst una revisió de la tarifa de recollida d’RSU. Aquesta tarifa no havia estat revisada des del 2013. L’objectiu és una pujada moderada que en el cas dels particulars pot suposar 1,5 € cada mes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email